خبر یزد
لزوم توسعه‌ هدفمند و حفظ اصالت رشته مهندسی صنایع در كشور
چهارشنبه 3 بهمن 1397 - 12:33:12 PM
ایسنا

خبریزد- دكتر «مهدی فتح الله» در مراسم آغاز بكار پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی صنایع ایران كه با مشارکت این انجمن و در دانشگاه یزد در حال برگزاری است، گفت: در فضایی با تغییرات و تحولات فراوان پیرامونی مواجه هستیم به نحوی كه نگاه به حوزه دانش، فناوری و تخصص را متفاوت از قبل كرده است.

وی با اشاره به سند چشم‌انداز كشورمان كه ایران را كشوری توسه یافته در افق سال 1404 تعریف كرده است، تحقق این مهم را نیازمند الزامات آن دانست و گفت: قطعاً ورود به عرصه دانش مهندسی صنایع می‌تواند راهگشای پیشرفت و توسعه كشورمان باشد ولی اگر بخواهیم در قید و بند های سنتی و گذشته باقی بمانیم، در مسیر توسعه نخاوهیم ماند.

دكتر فتح‌الله در ادامه مواردی مانند امكان حضور در بازارهای جهانی، توسعه كسب و كارهای زنجیره‌ای، خلق و توسعه مزیت‌های رقابتی پایدار را از جمله مولفه‌های راهبردی تحول و اقتدار كارآفرینی در عرصه مهندسی صنایع خواند.

وی بر لزوم بازمهندسی رشته مهندسی صنایع در كشورمان تاكید كرد و افزود: باید برنامه‌های توسعه رشته مهندسی صنایع یك دكترین خاص و هدفمند را دنبال و هویت و اصالت این رشته تخصصی را حفظ كند.

رییس انجمن مهندسی صنایع ایران گفت: صرف‌نظر از تحولات پیرامونی در شرایط كسب و كار، نباید مهارت آسیب‌شناسی مهتدسی صنایع را نیز از دت بدهیم بلكه باید در كنار مسائل تئوریكی این علم، در رابطه با تقویت بینش و نگرش صنفی و حرفه‌ای در این حوزه نیز بكوشیم.

وی با تاكید بر تعیین جهت‌گیری امروز و آینده مهندسی صنایع ایران برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم، گفت: البته ورود به این عرصه نیازمند مهارت‌های خاصی است كه باید به لحاظ علمی و پژوهشی و كاربردی در كشورمان مورد توجه قرار گیرد.

دكتر فتح‌الله یكی از مشكلات در حوزه مهندسی صنایع كشورمان را عدم توازن بین عرضه  تقاضا ذكر كرد و گفت: متاسفانه با توجه به ركود شغلی و كاری در برخی رشته‌های دانشگاهی باید در مورد میزان تقاضای جامعه برای مهندسین صنایع نیز هوشیارانه عمل كنیم.

وی نكته دیگر در این رابطه را مربوط به نابسمانی مكانیزم‌های درامدزایی در این حرفه ذكر كرد و با بیان این كه مقایسه درامدهای مهندسین صنایع دیگر كشورها با فعالان كشورمان بیانگر روند نزولی و فاصله زیاد در این بخش است كه نیازمند اهتامم بیشتر سیاستگذاران كلان كشوری است.

وی یكی دیگر از مشكلات مهندسی صنایع ایران را خلق نتایج و اثربخشی نامطلوب آن در بحران‌ها ذكر كرد و گفت: متاسفانه مهندسی صنایع در حیطه مسائل و بحران‌های كنونی كشور مانند آب، آلودگی، بهره‌وری، رقابت و مسائل دیگر نتوانسته خیلی موفق عمل كند چرا كه دغدغه‌مند به انها نپرداخته‌ایم.

رییس انجمن مهندس صنایع ایران بر لزوم همكاری بشتر با تشكل‌ها و انجمن‌های تخصصی تاكید كرد و این ارتباط را بخشی از حرفه‌ای بودن خواند كه باید مورد توجه قرار گیرد.

دكتر فتح‌الله در پایان با تاكید بر این كه برای برون رفت از مشكلات احتیاج به تعامل، گفت‌وگو و همكاری و اعتمادسازی است، در جمع‌بندی سخنانش اظهار كرد: برنامه‌ریزی برای توسعه كمی و كیفی مهندسی صنایع، توانمندی در حیطه‌ عرضه خدمات مهندسی و ساماندهی ان در راستای نیازهای جامعه، گفت‌وگو برای رفع مشكل ارتباط با صنعت، توسعه شكل‌گرایی، برقراری تعامل بین عرضه و تقاضا در بازار كار، توانمند كردن طرف تقاضای خدمات مهندسی صنایع، همگامی با دانش و فناوری روز و بسترسازی برای تحول و پویایی نظام آموزش عالی از مسائلی است كه باید برای توسعه این حوزه مورد اهتمام قرار دهیم.

پایان بخش مراسم اافتاح این دوره از كنفرانس سخنرانی پروفسور «كنان گاوین‌دان» از دانشگاه دانمارك جنوبی به عنوان سخنران کلیدی با موضوع «زنجیره تامین دیجیتال با تمرکز بر پایداری» بود.

گفتنی است، پانزدهمین كنفرانس بین‌اللملی مهندسی صنایع ایران طی دو روز با ارائه 157 مقاله به صورت شفاهی و 296 مقاله به صورت پوستر به میزبانی دانشگاه یزد در حال برگزاری است.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/76585/لزوم-توسعه‌-هدفمند-و-حفظ-اصالت-رشته-مهندسی-صنایع-در-كشور
بستن   چاپ