خبر یزد
امام جمعه یزد:
مسئولان یزد، راه کسب درآمد را آموزش دهند
دوشنبه 13 اسفند 1397 - 12:36:08
خبر یزد - یزد- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: تا جایی که امکان دارد به جای دادن پول به افراد باید آموزش آنها در دستور کار قرار گیرد تا فرد با تلاش و کوشش خود حرفه ای را بیاموزد و در راه کسب درآمد از آن استفاده کند.
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان ، آیت الله محمدرضا ناصری در جلسه ای با مدیرکل تعاون یزد با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) گفت: یکی از مواردی که در این بیانیه آمده این است که باید به عقب برگردیم و اندیشه کنیم و این یعنی باید مشکلات گذشته را شناسایی و با نوآوری و کارآفرینی در صدد رفع آنها باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیرامون اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: به طور قطع ، رفع مشکلات کشور در گرو عمل به اقتصاد مقاومتی است و مسئولان و مردم تلاش کنند تا این موضوع مهم منحصر به شعار و حرف نباشد.
ناصری یزدی ، وارادت برخی کالاها را بی رویه دانست و افزود: باید منابع و امکانات کشور خود را مدیریت و از واردات بی رویه برخی کالاها جلوگیری شود و زمانی که اقلام مصرفی میان مردم زیاد شود باعث ایجاد حرص و طمع شده و مردم ناخودآگاه بیشتر از نیاز خود خرید می کنند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد تصریح کرد : برخی افراد نمی دانند با مدرک تحصیلی که در اختیار دارند چه کاری می توانند انجام دهند، از این رو باید عناوین شغلی را بررسی کرده و به تناسب علاقه افراد، در فنی و حرفه ای آموزشهای لازم به جویندگان کار داده شود و زمانی که مهارت لازم را کسب کردند خود به خود بیکاری کاهش خواهد یافت.
ناصری یزدی با اشاره به اینکه یکی از کالاهای اساسی مردم پوشاک است، اظهار داشت: اگر با برنامه ریزی و سرمایه گذاری درست، صنعت تولید نساجی در کشور احیا و تقویت شود می توان با حداقل امکانات ، بخش عمده ای از نیاز مردم در بخش پوشاک را از طریق تولید داخلی و با استفاده از استعدادهای بانوان و جوانان و پرورش آنها تامین کرد.
وی تاکید کرد: سرمایه های خرد و کوچک در جامعه وجود دارد و مسئولان باید با برنامه ریزی درست و ارائه ایده به مردم، آنها را به سوی ایجاد شغل های خانگی سوق دهند.
** یزد دومین استان مهاجرپذیر کشور
در ادامه این دیدار ، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد گفت: یکی از دلایل بیکاری فارغ التحصلان دانشگاهی استان، عدم تناسب میان رشته تحصیلی و بازار کار موجود بوده و لازم است مراکز آموزش عالی برنامه ریزی مناسبی در ایجاد رشته های دانش بنیان و کاربردی داشته باشند.
محمدحسین ریاحی با تاکید بر اینکه یزد دومین استان مهاجرپذیر است، افزود: شرایط اقتصادی استان به دلیل وجود فرصت های شغلی زیاد از جمله وجود کارخانه ها و واحدهای تولیدی موجب شده که مهاجرت زیادی از استان های همجوار به یزد انجام شود؛ چون این افراد تحصیلات دانشگاهی ندارند و به عنوان کارگر ساده مشغول به کار می شوند ، در زمان نوسان بازار کار، سهم زیادی در افزایش بیکاری خواهند داشت.
وی تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال 96 را 3 هزار و 600 نفر اعلام کرد و ادامه داد: از ابتدای سال 97 تاکنون چیزی در حدود 400 نفر به آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری استان افزوده شده که با توجه به بررسی های که در سطح کشور انجام شده می توان گفت وضعیت خوبی داریم.
** یزد سومین استان در پذیرش اتباع خارجی /ایجاد 4500 شغل خانگی
این مسئول، یزد را سومین استان در پذیرش اتباع خارجی معرفی و اعلام کرد: در سالهای گذشته، بانوان تمایلی جهت حضور فعال در بازار کار نشان نمی دادند ولی در حال حاضر جمعیت بانوان جویای کار افزایش یافته که معمولا دارای مدارک تحصیلی بالایی هستند که این خود عاملی مهم در افزایش نرخ بیکاری استان است.
ریاحی با بیان اینکه اعتقاد داریم باید نگاه کارآفرینی را در مردم زنده کنیم، خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های مناسبی که در استان وجود دارد اگر با نگاه خلاقانه این قابلیت ها شناسایی شوند و تعامل موثری میان دانشگاه ها و کارفرمایان وجود داشته باشد می توان با این نوع نگاه به نتایج مثبتی در زمینه توسعه کشور برسیم.
مدیر کل تعاون یزد با اشاره به صدور پنج مجوز کاریابی الکترونیکی در استان گفت:در زمینه ایجاد مشاغل کوچک و خانگی تاکنون 380 عنوان شغلی تعریف کرده ایم که در سال 96 حدود 2هزار و 800 مجوز و در سال جاری تاکنون هزار و 400 مجوز مشاغل خانگی همراه با وام صادر شده و بیش از چهار هزار و 500 شغل ایجاد شده است.
سه هزار و 700 پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی 80 هزار میلیارد ریال و با حدود 100 هزار نفر اشتغال در استان یزد وجود دارد.
این استان در حالی که 1.1 درصد جمعیت کشور را داراست ولی به لحاظ تولید صنعتی 4.4 درصد سهم تولید این بخش را در اختیار خود دارد.
یزد به عنوان چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و دومین استان معدنی شناخته می شود که در تولید محصولات کاشی و سرامیک رتبه نخست ، محصولات نساجی با 25 درصد تولید جایگاه دوم و تولید فولاد ، جایگاه سوم ایران را دارد.
برپایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در آبان ماه سال 1395، استان یزد یک میلیون و 138هزار نفر جمعیت دارد.
1968/ 6197

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/82210/مسئولان-یزد،-راه-کسب-درآمد-را-آموزش-دهند
بستن   چاپ