مدیر امور شیلات یزدتأکید کرد:
لزوم تبدیل شدن خاتم به قطب پرورش تیلاپیا
يکشنبه 19 اسفند 1397 - 20:44:43
|
|
خبر یزد - مدیر امور شیلات استان یزد گفت: شهرستان خاتم به دلیل بهرهمندی از ویژگیهای خاص آب و هوایی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرورش ماهی تیلاپیا را دارد. به گزارش ایسنا-منطقه یزد،«محمد زارع» در نخستین دوره آموزشی ترویجی ماهی تیلاپیا که با حضور کارشناسان پهنه کشاورزی شهرستان خاتم برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان خاتم به دلیل بهرهمندی از ویژگیهای خاص آب و هوایی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرورش ماهی تیلاپیا را دارد . وی افزود: کشور ما از جمله کشورهای استثنایی است که تنوع آبزی پروری دارد و با بهرهمندی از آبهای شور و شیرین میتواند از تنوع گونهای در پرورش آبزیان برخوردار باشد . مدیر امور شیلات استان یزد با بیان این که شهرستان خاتم مستعد تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا است، گفت: صنعتی شدن آبزی پروری میتواند به اقتصاد استفاده از ظرفیتهای منابع آبی این شهرستان کمک کند ضمن این که ماهی تیلاپیا یک ماهی پر تولید در سطح جهان و از گونههایی است که بیشترین رشد را نسبت به سایر گونههای آبزی پروری دارد و باید به آن اهمیت بیشتری داد تا شهرستان خاتم به عنوان پایلوت و یکی از قطبهای تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در استان تبدیل شود . زارع در ادامه با بیان این که تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا برای نخستین بار با هماهنگی مرکز تحقیقات در سال ١٣٨٧ وارد شهرستان بافق شد، تصریح کرد: شهرستان خاتم نیز شرایط پرورش ماهی تیلاپیا را دارد چرا که ماهی تیلاپیا با شرایط منابع آبی شهرستان که دارای دبی آب و دمای مناسب است، میتواند به خوبی رشد و توسعه داده شود . وی، یکی از ویژگیهای بارز تیلاپیا را همهچیزخوار بودن این گونه اعلام کرد و افزود: ماهی تیلاپیا در آبهای لب شور با تراکم زیاد در دمای 25 تا 30 درجه سانتیگراد رشد میکند و در دمای زیر 20 درجه رشد ماهی متوقف و موجب مرگ و میر اینگونه آبزی میشود . زارع با اشاره به این که یکی از خصوصیات ذاتی آبزیان غنی بودن آنها از اسیدهای چرب امگا ٣ در میزان چربی بدن آنها است، بیان کرد: نسبت بالانس اسیدهای چرب امگا ٣ و امگا 6 از دیگر خصوصیات آنهاست که هر دوی این اسیدهای چرب برای بدن ضروری است و اسیدهای چرب خانواده امگا ٣ علاوه بر سایر ارزش تغذیهای، دارای ارزش سلامتی هستند و از انواع بیماریهای قلبی و عروقی و ناراحتیهای روانی پیشگیری میکنند . مدیر شیلات استان یزد در پایان با اشاره به دوره شش ماهه پرورش ماهی تیلاپیا تصریح کرد: این ماهی به صورت کامل یا فیله در شهرها و استانهای همجوار به بازار مصرف عرضه میشود . انتهای پیام
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/82557/لزوم-تبدیل-شدن-خاتم-به-قطب-پرورش-تیلاپیا
|