خبر یزد
متخصص تغذیه:
شهروندان یزدی در مصرف آجیل شیوه اعتدال را رعایت کنند
پنجشنبه 1 فروردين 1398 - 15:19:02
خبر یزد - یزد - یکی از متخصصان تغذیه در یزد با اشاره به افزایش مصرف انوع آجیل بر پایه یکی از سنت ها در میان ایرانیان در روزهای نوروز گفت: استفاده از آجیل می تواند منافع و معایبی داشته باشد، شهروندان برای حفظ سلامتی خود حد اعتدال را در مصرف رعایت کنند تا دچار بیماری نشوند.
یوسف نقیایی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا بابیان اینکه انواع آجیل حاوی مواد مغذی بسیار متنوع و مفیدی برای رشد و تأمین نیاز تمام گروه‌های سنی است، افزود: با توجه به تعطیلات نوروزی استفاده از آجیل در بین مردم افزایش می‌یابد، ضروری است مصرف‌کنندگان این مواد را که ارزش غذایی بالایی دارد ، از میزان مصرف آن آگاه باشند.
** فواید انواع مغزها و آجیل
وی اظهار داشت: آجیل منبع سرشار مواد معدنی نظیر آهن، روی، مس و پتاسیم است که در پیشگیری از کم‌خونی ، افزایش رشد قد کودکان و کارکرد صحیح مغز کمک می‌کند.
نقیایی افزود: همچنین آجیل سرشار از کلسیم و فسفر است که به‌سلامت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کنند.
وی اضافه کرد: انواع مغزها دارای مقدار مناسبی از ویتامین‌ها نظیر ویتامین ای(E) برای سلامتی پوست و ویتامین آ( A) که علاوه بر بینایی در پیشگیری از عفونت و التهاب نقش بسزایی دارد.
**نبایدهای مصرف آجیل
این متخصص تغذیه اظهار داشت: با توجه به ارزش تغذیه‌ای انواع مغزها ،خوردن بیش‌ازحد این مواد به‌ویژه در ایام نوروز، می‌تواند منجر به بروز برخی بیماری‌ها شود.
وی خاطرنشان کرد: به‌عنوان‌مثال 100 گرم گردو حدود 650 کیلوگرم کالری، و به همین میزان فندق نیز 580 کیلوگرم کالری دارد که رقم بسیار بالایی است که افراد باید به این نکته توجه کنند.
نقیایی تصریح کرد: بنابراین مصرف آجیل می‌تواند کالری زیادی به بدن برساند و منجر به افزایش چربی در بدن و چاقی افراد شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: آجیل شور و بو داده برای افراد با فشارخون بالا و بیماران قلبی ـ عروقی و افراد دارای اضافه‌وزن بسیار مضر است در همین راستا بهتر است به مقدار مناسب از آجیل‌های خام بی‌نمک استفاده شود.
وی اضافه کرد: مردم هنگام خرید آجیل از سالم بودن آن مطمئن شوند، زیرا مصرف آجیل مانده سبب بروز سرطان‌ها می‌شود و آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارد بدین ترتیب در خرید آجیل دقت شود.
وی خاطرنشان کرد: زیاده‌روی در مصرف آجیل باعث اختلال در وضعیت سلامت افراد می‌شود، برای برخورداری از آرامش و سلامتی در سفرهای نوروزی، تعادل در مصرف این مواد غذایی را نیز در نظر گیرید.
به نوشته رسانه‌ها آجیل انواع مختلفی دارد که می‌توان به آجیل شور، شیرین، چهارمغز ، چهارتخمه ، مشکل‌گشا و ... اشاره کرد که در این میان شور آن متأسفانه طرفداران زیادی دارد.
درمجموع ترکیب و مصرف آجیل در مراکز عرضه خشکبار تا حدودی متأثر از سبک زندگی و عادت غذایی مردم آن منطقه دارد.
ترکیب آجیل بسیار متفاوت است که شامل پسته، فندق، تخمه آفتابگردان، تخمه‌کدو، تخمه‌ژاپنی، بادام‌زمینی، بادام، بادام‌هندی، گردو، نقل، کشمش ، نخود و ... است.
در 50 سال اخیر با افزایش جمعیت شهرها ، مهاجرت روستائیان و نیز تشویق عشایر به زندگی یکجانشینی ترکیب آجیل که ساده بود دچار تغییر شد و به عبارتی تحت تأثیر توسعه زندگی شهرنشینی قرار گرفت.
درگذشته آجیل سفره هفت‌سین عمدتا بسیار ساده و شامل کشمش، نخود، سنجد و نقل بود، مردم هم عمدتاً از شیرینی خانگی که دست‌پخت زنان هنرمند بود، استفاده می‌کردند.
2088/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/83087/شهروندان-یزدی-در-مصرف-آجیل-شیوه-اعتدال-را-رعایت-کنند
بستن   چاپ