خبر یزد
رییس دانشگاه جامع علمی كاربردی یزد خبر داد؛
لزوم مهارتی شدن 30 درصد از دانشجویان كشور/لغو پذیرش دانشجو در دو مركز علمی كاربردی یزد
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 4:42:27 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
یزد آنلاین - رییس دانشگاه جامع علمی كاربردی واحد استان یزد با اشاره به غلبه فرهنگ غلط مدرك‌گرایی بر مهارت‌گرایی در كشورمان، اظهار كرد: در حالی كشور باید تا پایان برنامه ششم توسعه 30 درصد دانشجوی مهارتی داشته باشد كه این رقم هم‌اكنون 15 درصد از كل دانشجویان كشور را شامل می‌شود.
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، دكتر «محمدصالح احمدی» امروز بمناسبت ربع قرن فعالیت این دانشگاه در جمع خبرنگاران اظهار كرد: این دانشگاه كه دانشگاهی جوان در كشور محسوب می‌شود با توجه به خلاء و نبود نهادی برای احصاء نیازهای مهارتی بازار و آموزش نیروی انسانی برای رفع این نیازها شكل گرفته و در همین راستا نیز آموزش را برعهده متولیان بخش اشتغال كشور واگذار كرده و خود نیز عهده‌دار تصویب دوره‌ها و نظارت بر برگزاری مطلوب دوره‌های آموزشی دارد.
وی بیان كرد: در حال حاضر نیز 400 هزار دانشجو كه قریب 10 درصد از مجموع دانشجویان كشور را شامل می‌شوند در بیش از 800 رشته تحصیلی در افزون بر 850 مركز اموزشی وابسته به این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
احمدی یادآور می‌شود: در صورت تحقق چشم‌انداز پایان برنامه ششم توسعه 30 درصد از دانشجویان كشور باید مهارتی باشند در حالی كه هم‌اكنون به احتساب سایر دانشگاه‌های مهارتی كشور این تعداد 15 درصد از كل دانشجویان كشور را شامل می‌شود و تحقق این مهم نیازمند توجه جدی‌تر متولیان امر به این موضوع است.
به گفته وی، این وضعیت دانشجویان مهارتی در كشورمان در حالی است كه در كشوری مانند آلمان 70 درصد دانشجویان مهارتی و تنها 30 درصد در رشته‌های نظری شاغل به تحصیل هستند.
وی یكی از عمده مشكلات در راستای تحقق این موضوع در كشورمان را غلبه فرهنگ اشتباه مدرك‌گرایی در مقابل مهارت‌گرایی ذكر كرد و گفت: البته عمدتاً به دلیل سرخوردگی خانواده‌ها و دانشجویان در قبال مدرك‌گرایی، در سال‌های اخیر شاهد كم‌رنگ شدن این فرهنگ در جامعه هستیم.
رییس دانشگاه جامع علمی كاربردی یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اشتغال قریب 82 هزار دانشجو در مراكز دانشگاهی استان، خاطرنشان كرد: در حال حاضر شش هزار دانشجو یعنی حدود 7.5 درصد از مجموع دانشجویان استان در 23 مركز آموزشی این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی در مورد رشته‌های آموزشی این دانشگاه نیز گفت: فعالیت‌های آموزشی دانشگاه جامع علمی كاربردی یزد با توجه به مزیت‌های شناسایی شده در استان شامل گردشگری، فناوری اطلاعات و صنعت در چهار گروه مدیریت اجتماعی، فرهنگ و هنر، كشاورزی و صنعت انجام می‌شود و رشته‌های اموزشی نیز در هر دوره براساس نیازهای جامعه بررسی و تایید یا رد می‌شود.
احمدی از دیگر فعالیت‌های این دانشگاه به برگزاری دوره‌های آموزشی تك پودمانی كه شامل تنها چند درس می‌شود، اشاره و تصریح كرد: این دوره با توجه به مزیت‌هایی مانند كوتاه مدت بودن و داشتن مخاطبان وسیع و خواهان مهارت‌آموزی نه دریافت گواهینامه،‌ می‌تواند در رفع سریع و موثر مشكل اشتغال بیسار حائز اهمیت باشد.
وی با اشاره به تاكید دانشگاه بر ارتقای كیفیت دوره‌های آموزشی گفت: خوشبختانه براساس ارزیابی‌های صورت گرفته بیش از 80 تا 90 درصد از فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی كاربردی جذب بازار كار می‌شوند، هر چند كه اندكی نیز قبل از فارغ التحصیلی شاغل هستند.
وی با اشاره به فعالیت 23 مركز آموزشی علمی كاربردی در استان یزد، از لغو پذیرش دانشجو در دو مورد از این مرازك با توجه به عدم رعایت حداقل‌های اموزشی خبر داد و گفت: البته با برخی از مراكز نیز خاتمه همكاری داده‌ایم و برخی نیز در شرف ادغام هستند.
احمدی در پایان از برگزاری مراسم گرامیداشت بیست و پنجمین سالگرد تاسیس این دانشگاه در تهران خبر داد و اعلام كرد: در این مراسم چهار مركز از مجموع 850 مركز فعال در كشور، برتر شناخته و تجلیل شدند كه خوشبختانه مركز علمی كاربردی بهزیستی تفت یكی از این مراكز بود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/8617/لزوم-مهارتی-شدن-30-درصد-از-دانشجویان-كشور-لغو-پذیرش-دانشجو-در-دو-مركز-علمی-كاربردی-یزد
بستن   چاپ