خبر یزد
مدیر کل ICT استان یزد خبر داد؛
فعالیت 51 درصد شرکت‏‏‎های دانش بنیان یزد در حوزه ICT /راه‎‎اندازی های‎‏وب در 159 روستای دیگر استان
شنبه 28 ارديبهشت 1398 - 18:21:53
خبر یزد - مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد با اشاره به جایگاه برتر استان در بسیاری از شاخص‎‎های ارتباطاتی، گفت: بیش از نیمی از شرکت‎‎های دانش بنیان استان یزد در حوزه ICT فعالیت می‎‎کنند. به گزارش ایسنا - منطقه یزد، «اکرم فداکار» به مناسبت هفته ارتباطات در جمع خبرنگاران مهمترین وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را تامین زیرساخت‎‎های ارتباطاتی در جامعه ذکر کرد و گفت: شاخص‎‎های این حوزه برگرفته از عملکرد شرکت‎‎های اپراتوری و فعالان این بخش است و خوشبختانه استان یزد در این رابطه از شاخص‎‎های خوبی برخوردار است.
وی در همین رابطه به شاخص توسعه یافتگی ارتباطات و فناوری اطلاعات( IDI ) اشاره کرد و افزود: استان یزد در سال 1395 با سه پله صعود در جایگاه سوم کشور قرار دارد و با رتبه اندکی پس از استانهای تهران و سمنان قرار دارد.
به گفته وی، هرچند حفظ این جایگاه در بین استانهای کشور نیز کاری بس دشوار است ولی امیدواریم با تلاش همه فعالان این حوزه در استان شاهد ارتقای این جایگاه برای استان یزد باشیم.
فداکار همچنین به دیگر شاخص‎‎های ارتباطاتی در استان اشاره و ابراز کرد: استان یزد در ضریب نفوذ تلفن ثابت با 47.3 درصد در رده دوم کشور است و در حوزه تلفن همراه نیز در مجموع تمام اپراتورهای مربوطه دارای ضریب نفوذ 135.7 درصد است که جایگاه خوبی برای استان به شمار می‎آید.
وی از وجود یک میلیون و 300 هزار مشترک اینترنت پرسرعت تلفن ثابت و همراه در استان یزد خبر داد و تصریح کرد: ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت ثابت و همراه استان بیش از 109 درصد است و یزد از این لحاظ جایگاه خوبی در کشور دارد.
وی با بیان این که تمام 22 شهر استان دارای تکنولوژی‎‎های نسل 3 و 4 تلفن هستند، به اقدامات موثر دولت تدبیر و امید در زمینه توسعه ارتباطات روستایی اشاره و خاطرنشان کرد: از مجموع 1127 آبادی موجود در استان 600 آبادی دارای کمتر از پنج خانوار هستند لذا در جذب منابع و اعتبارات ملی که عمدتاً براساس شاخص‎‎های جمعیتی لحاظ می‎‎شود با مشکلاتی مواجه هستیم.
این مسئول ادامه داد: از مجموع روستاهای باقیمانده تعداد 160 آبادی دارای اینترنت پرسرعت نسل 3 و 4 هستند.
وی به طرح اینترنت پرسرعت بی‎‎سیم(های وب) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رساندن اینترنت پرسرعت به روستاها اشاره و عنوان کرد: این طرح در دو فاز عملیاتی می‏‏شود که در فاز نخست 419 روستای استان تجهیز شدند و 159 روستای دیگر نیز در مرحله اجرا قرار دارند.
فداکار یکی دیگر از طرح‎‎های توسعه‎‎ای وزارت ارتباطات در حوزه روستایی را فیبر نوری در روستاها ذکر کرد و گفت: این طرح در راستای رفع محدودیت‎‎های زیرساختی روستایی در دستور کار قرار گرفته که در فاز اول 122 کیلومتر فیبر روستایی در استان اجرایی شد و امیدواریم هر چه زودتر شاهد بهره‎‎برداری آن باشیم.
وی از دیگر برنامه‎‎های دولت تدبیر و توسعه را تلاش در جهت ایجاد شبکه ملی اطلاعات اعلام و عنوان کرد: این طرح می‎‎تواند شبکه‎‎ای بومی، امن و پایدار را برای کشورمان فراهم آورد که تضمین کننده استقلال و توسعه شبکه پرشتاب در کشورمان خواهد شد.
وی این شبکه را برخوردار از سه لایه زیرساخت، خدمات و سرویس‎‎ها و لایه ی محتوی برشمرد و گفت: تامین لایه زیرساختی این شبکه برعهده وزارت ارتباطات است که تاکنون 80 درصد پیشرفت داشته که بخش عمده ای از آن طی 18 ماه گذشته صورت گرفته است.
به گفته مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان، تامین لایه خدمات و سرویس‎ها در قالب کسب و کارهای اینترنتی و اپلیکیشن‎‎ها و موتورهای جستجوگر و غیره انجام خواهد شد و لایه محتوی نیز به کمک نهادهای فرهنگی، بخش خصوصی و نهادهای مردمی عملیاتی می‎‎شود.
به گفته وی، تنها در یکسال گذشته 250 هزار اپلیکیشن موبایلی در کشورمان عرضه شده که نتیجه تحقق بخشی از زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات بوده است.
وی با اشاره به سرمایه گذاری 2600 میلیارد تومانی دولت و 7 هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در این طرح، افزود: البته در حوزه خودکفایی نیز دستاوردهای مهمی از قبال طرح شبکه ملی اطلاعات برای کشورمان به دست آمده که از آن جمله می‎‎توان به خودکفایی 100 درصدی تجهیزات امنیتی، 70 درصدی تجهیزات شبکه ثابت و 30 درصدی تجهیزات گسترش شبکه همراه را برشمرد.
فداکار در بخش دیگری از سخنانش به خروج سالانه 800 نفر فارغ التحصیل مرتبط با رشته‎های ICT از دانشگاه های استان اشاره و خاطرنشان کرد: این ظرفیت می‎‎تواند در ایجاد فرصت‎‎های شغلی برای این قشر موثر واقع شود.
وی از عضویت 400 شرکت در نظام مهندسی رایانه و اصناف و نهادی مربوطه خبر داد و افزود: 10 شرکت در استان دارای پروانه FCP هستند و تاکنون 90 کسبو کار نوپا(استارتاپ) در استان شناسایی شده است.
وی با اشاره به وجود 88 شرکت دانش بنیان در استان، این که 51 درصد از این شرکت‎‎ها در حوزه ICT فعالیت می‎‎کنند را حائز اهمیت خواند و گفت: استان یزد از این حیث رتبه دوم کشور را دارد.
به گزارش ایسنا، «اکرم فداکار» در همین ارتباط به وجود 700 شرکت دارای نماد اعتماد در استان اشاره کرد و گفت: بیش از 550 تیم توسعه دهنده یزدی صرفاً در کافه بازار فعالیت دارند.
وی ادامه داد: استان یزد در حوزه امیت اطلاعات نیز پس از تهران در جایگاه دوم قرار دارد به طوری که 6 شرکت در استان دارای پروانه افتا و تعداد پروانه‎‎های خدماتی در حوره امنیتی 14 مورد است و استان یزد دارای دو محصول امنیتی به نام یزدی‎هاست.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به برخی سوء استفاده‎‎ها در این حوزه و عزم جدی وزارت ICT جهت جلوگیری از این موارد، عنوان کرد: مشترکان می‎‎توانند از سرویس‏‏های ناخواسته و هزینه بر تلفن همراه خود از طریق شماره پیامک #800* مطلع شوند و نسبت به غیرفعال کردن آنها اقدام کنند.
فداکار در پایان نیز با تاکید بر این که ارتقای آگاهی شهروندان بهترین روش برای جلوگیری از تضییع حق الناس است، اضافه کرد: شماره تلفن 195 و وب سایت مربوطه اماده دریافت تمام شکایات مردمی از تمام بخش‎‎های مروبط به ICT است.
گفتنی است؛ در ادامه این نشست خبری ضمن پاسخ به سئوالات خبرنگاران، «رضا ذوالفقاری» مدیر کل ارتباطات زیرساخت، «علی محمد رحمانی پور» مدیر کل پست، «علی قاسمی» مدیر کل شعب پست بانک استان و «محمدرضا زارع ده آبادی» سرپرست مخابرات منطقه یزد نیز به ارائه گزارشی از عملکرد فعالیتهای خود پرداختند.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/86445/فعالیت-51-درصد-شرکت‏‏‎های-دانش-بنیان-یزد-در-حوزه-ICT--راه‎‎اندازی-های‎‏وب-در-159-روستای-دیگر-استان
بستن   چاپ