خبر یزد
طرح بیولوژیک علیه آفت شپشک در سرو 4500 ساله ابرکوه اجرا شد
يکشنبه 26 خرداد 1398 - 11:11:27
خبر یزد - یزد- سرپرست اداره حفاظت از محیط زیست ابرکوه می گوید: برای مبارزه بیولوژیک با آفت شپشک « آردآلود» و نیز حفظ درخت سرو 4500 ساله این شهرستان از وجود حشره ، یک هزار عدد کفشدوزک « کریپتو» Cryptolaemus montrouzieri در محیط این گونه نادر گیاهی جهان در منطقه رهاسازی شد

حسن تیموری روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح توسط کارشناسان و متخصصان اداره کل محیط زیست استان یزد اجرا شد.
وی اظهار کرد: با توجه به مشاهده شپشک آرد آلود بر روی یکی از شاخه های این اثر طبیعی - ملی این طرح برای پیشگیری از شیوع آفت انجام شد.
وی ادامه داد: کفشدوزک، شپشک خوار و دشمن طبیعی شپشک آرد آلود است و با تغذیه از شپشک جمعیت این آفت را کنترل خواهد کرد.
پیشتر فرماندار ابرکوه به ایرنا گفته بود: یکی از آثار موجود زنده جهان درخت سرو 4500 ساله است و این درخت به دلیل قدمت آن، قابلیت ثبت جهانی را دارد.
محمد کاظمی نسب افزود: این گونه گیاهی یکی از نمادهای آثار طبیعی جهان است و گردشگران داخلی و خارجی علاوه بر بازدید دیگر آثار تاریخی از این آثر طبیعی بازدید می کنند.
وی با تأکید بر ثبت جهانی سرو این شهرستان اظهار کرد: چاپ تصاویری از آن روی اسکناس یا لباس گروه‌های ورزشی ضروری است.
به گزارش ایرنا، یکی از 143 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شهرستان ابرکوه که در فهرست میراث ملی نیز ثبت شده، سرو یادشده است که به دلیل قدمت و اهمیت این اثر، ثبت جهانی آن ضروری به نظر می‌رسد.
این‌گونه گیاهی که یکی از قدیمی ترین موجود زنده جهان محسوب می‌شود، با گذشت 45 قرن همچنان شاداب و سرسبز است و در عرصه بیابانی استان یزد، مقاوم و استوار ایستاده و جهانیان را شگفت‌زده کرده است.
سرو ابرکوه از مهمترین جاذبه‌های طبیعی ایران و استان یزد است و در طول سال به خصوص در تعطیلات نوروزی و تابستان مسافران و گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور از این جاذبه طبیعی دیدن می‌کنند.
«الکساندر روی» دانشمند روسی عمر این درخت را چهار تا چهار هزار و 500 سال تخمین زده است.
سرو ابرکوه جاذبه‌ای منحصر به فرد است که در طول عمر خود شاهد حوادث تلخ و شیرین تاریخی زیادی بوده و گویی در نخستین لحظه با بیننده زبان به سخن می‌گشاید و حکایت عمر طولانی خود را همراه با ترنم مرغانی که در شاخسار پرپیچ و خمش لانه نهاده‌اند، بازگو می‌کند.
حمدالله مستوفی در کتاب نزهت‌القلوب که به سال 740 هجری قمری تألیف کرد، درباره این درخت نوشت: در ابرکوه سروی است که شهرتی جهانی دارد، چنانچه سرو کشمیر و بلخ شهرتی داشته، اکنون این از آن بلندتر و بزرگ‌تر است.
برخی مورخین معتقدند نهال این درخت را «یافت» پسر نوح ترس کرد و این درخت از نوع سروهای مدیترانه‌ای است و ارتفاع آن 25 متر و دور تنه آن 11.5 متر است.
سرو ابرکوه شانزدهم تیرماه 1386 به شماره 3 و به عنوان سومین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ثبت شد و همچنین به‌عنوان یک اثر طبیعی در سال 1382 در شورای عالی حفاظت محیط زیست ثبت شد.
صادق مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که بهمن‌ماه سال گذشته به ابرکوه سفرکرده بود به ایرنا گفت: درخت سرو 4500 ساله ابرکوه قابلیت ثبت جهانی را دارد و سال 1398 با توجه به ثبت جهانی راه آهن شمال به جنوب کشور در دستور کار است و سرو ابرکوه در موقع خود ثبت جهانی خواهد شد.
وی همچنین در جریان بازدید از سرو کهن‌سال این شهر با تبیین قابلیت‌های ثبت جهانی این جاذبه طبیعی، گفت: برای ثبت جهانی آثار کشورها، سهمیه مشخص‌شده که سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) آن را تعیین می‌کند، اما در عین حال برای ثبت جهانی این درخت تلاش خواهد شد.
مونسان افزود: ثبت این درخت در فهرست آثار جهانی با توجه به قدمت آن علاوه بر مزایایی که برای کشور دارد، زمینه رونق هرچه بیشتر صنعت گردشگری در شهرستان ابرکوه را فراهم می‌کند.
مرکز شهرستان 55 هزار نفر ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز 300 کیلومتر و تا اصفهان 280 کیلومتر است.
7540/‏‬ 2047

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/90188/طرح-بیولوژیک-علیه-آفت-شپشک-در-سرو-4500-ساله-ابرکوه-اجرا--شد
بستن   چاپ