خبر یزد
فرماندار مهریز: هشت باغ تاریخی برای توسعه صنعت گردشگری بازسای می شود
پنجشنبه 18 آبان 1396 - 7:36:52 AM
ایرنا - اقتصادی
یزد آنلاین - یزد - ایرنا - فرماندار مهریز گفت: در چارچوب طرح هشت بهشت در این شهرستان هشت باغ فرهنگی و تاریخی منطقه به مساحت یک هکتار پس از مرمت و باسازی در راستای توسعه صنعت گردشگری مورد استفاده جهانگردان و گردشگران داخلی قرار می گیرد .
سید محمد رستگاری چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در اجرای این طرح باغ های تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد شهری و مناطق روستایی انتخاب و مرمت و بازسازی می شود و برای استفاده در امور گردشگری و میزبانی از مسافران داخلی و گردشگران خارجی، استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: تاکنون باغ های تاریخی و فرهنگی از جمله باغ های جهانی پهلوانپور، شجاع لشکر ، اکبرآباد و باغ طبسی در نظر گرفته شد و سایر باغ ها نیز معرفی خواهند شد.
این مسئول اظهار کرد: باغ های طرح یاد شده زیر نظر اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، توسط بخش خصوصی و با حمایت دولت مرمت ، بازسازی و بازپیرایی می شود.
رستگاری تصریح کرد: باغ های یادشده مهریز به سازمان میراث فرهنگی معرفی شد تا در قالب یک طرح مهم برای استفاده جهانگردان و گردشگران استفاده شود.
وی گفت: نظر به نوع اقلیم، باغ هایی که وجود دارد و شرایط مناسب آب و هوایی و موقعیت خاص جغرافیایی مهریز در جذب گردشگر ، معرفی شهرستان و رونق صنعت گردشگری بسیار موثر است.
در اسناد مکتوب ، شکل‌گیری مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی منسوب می‌ دانند و در روزگاران پیشین مهرگرد و سپس مهریجرد نامیده شد.
محدوده جغرافیای تاریخی مهریز را می‌توان یکی از کهن‌ترین محل استقرار سکونتگاه های منطقه مرکزی ایران بیان کرد.
سنگ‌ نگاره‌های پهنه کوه ارنان مربوط به دوران پیش از تاریخ، یافتن خشت‌هایی از دوران مادها در سکونتگاه اشکانی غربالبیز، آثار یک دخمه بسیار کهنه در پلنگ کوه نزدیک مهریز که گویای سکونت زرتشتیان در سده‌های بعد از اسلام در آنجاست.
همچنین نشانه‌های سکونت در روزگار کهن به ویژه دوران پیش از اسلام در محدوده شهر باستانی فرافر همگی اسناد موجود بر تأکید سابقه دیرینه استقرار و زندگی در مهریز دارد .
شهرستان مهریز دارای آثار تاریخی و گردشگری متعددی است از آن جمله می‌توان از باغ پهلوان ‌پور، چشمه غربالبیز، کوه ریک، کاروانسرای زین‌الدین، قلعه سریزد، سرو کهنسال، زیارتگاه پیرنارکی و سایر آثار نام برد.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر قرار دارد.
7536*2047* خبرنگار:کاظم سبحان زاده**انتشار - عباسقلی اشکورجیری

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/9039/فرماندار-مهریز--هشت-باغ-تاریخی-برای-توسعه-صنعت-گردشگری-بازسای-می-شود
بستن   چاپ