خبر یزد
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی:
بانوان میبد سهم زیادی در توسعه هنر زیلوبافی دارند
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 8:37:13 AM
ایرنا
خبر یزد - یزد- رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی با تجلیل از بافت زیلو توسط بانوان میبد همراه با فرزندانشان گفتد: در زمان ارزیابی این هنر( 1397) برای انتخاب این شهر به عنوان شهر جهانی زیلو ، بیشتر آقایان به بافت زیلو مشغول بودند و الان بانوان جوان با تلاش و جدیتی که دارند، سهم بیشتری در توسعه ، پیشرفت و رونق این هنر اصیل ایرانی کسب کرده اند.

غدا هیجاوی در مراسم اختتامیه اولین نمایشگاه منطقه‌ای صنایع دستی و جشنواره طرح و نقش زیلو در میبد افزود: امروز، برای من مملو از حوادث و اتفاق‌های خوب مانند افتتاحیه 2 کارگاه زیلوبافی در میبد بود که موجب خوشحالی است بعد از ثبت این شهر به عنوان شهر جهانی زیلو این اتفاق مهم رخ داده است.
وی ادامه داد: فعالیت‌ها و کارهای زیادی بعد از گذشت چند ماه از انتخاب میبد به عنوان شهر جهانی زیلو انجام شد، نسل جدید نیز علاقه مند به یادگیری و مطالعه در مورد زیلوست که این رویداد خوبی است.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی در ادامه آموزش زیلو به بچه‌ها را از دوران کودکی مهم دانست و افزود: اینکه شما با علاقه کار می‌کنید، می‌توانید خالق هنرهای خوبی باشید و طرح‌ها و کارهای جدیدی را ارائه دهید.
وی همچنین دیدار با هنرمندان زیلو را به عنوان یک خاطره خوب برای خود یاد کرد و با اظهار خوشحالی از حضور مادران به همراه فرزندانشان رفتار میبدی‌ها را نشانه علا قه مندی آنها به هنر زیلوبافی دانست.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ما یزدی‌ها با نگاه به زیلو احساس هویت می‌کنیم، هویتی که از سال‌ها پیش به وجود آمده است، چون ما زیلوهایی داریم که قدمت بافت آنها به 800 سال پیش می‌رسد.
کمال دهقانی فیروز آبادی، تاکید کرد: ریشه صنعت زیلوبافی را باید در تاریخ جست و جو کرد، چون نسل به نسل از پدر به پسر هنر زیلوبافی انتقال یافت و به ما رسید، باید به دنبال آن باشیم که این هنر در دنیای مدرن کنار گذاشته نشود و جالب هم هست که در جهان به این هنر هم توجه دارند.
وی در ادامه با تشکر از دست اندرکاران حوزه زیلو از کسانی که به شکل علمی در توسعه این هنر همت و تلاش دارند، گفت: بار اصلی به دوش هنرمندان هست، وظیفه داریم متواضعانه به آنها کمک کنم.
همچنین فرماندار میبد در این مراسم از ارائه پنج میلیارد ریال تسهیلات با سود چهار درصد برای احیای هنر زیلوبافی در این شهرستان خبر داد و انجام فعالیت‌ها در حوزه زیلو را ستود.
شهردار میبد نیز گفت: نهاد شهرداری‌ها وظیفه دارد جریان سازی فرهنگی در حمایت از فعالیت‌های اجتماعی را با فراهم کردن فضا و بهسازی بافت شهری و معرفی هنرهای دستی و …کمک کند.
علیرضا نقوی در ادامه فعالیت در حوزه زیلو را ستود و اظهار امیدواری کرد که با حمایت مسئولین چراغ زیلو هر روز نورانی‌تر و رو به فراموشی نرود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد نیز با برشمردن فعالیت‌های انجام شده برای برگزاری نمایشگاه از دست اندرکاران آن، جشنواره طرح و نقش زیلو و نیز کسانی که در این حوزه فعالیت و تلاش دارند تشکر کرد.
علیرضا ابوالحسنی با اشاره به برگزاری کارگروه‌های زیلو بعد از انتخاب میبد به عنوان شهر جهانی زیلو تاکید کرد: فعالیت‌های مرتبط به توسعه این هنر با تصویب مصوبه‌ها و پیگیری و اجرای آن دنبال می‌شودد.
مسئول خوشه زیلو میبد با اشاره به روند انجام فعالیت‌ها در این ارتباط یادآور شد: زیلو بافان باید با هم همکاری داشته باشند و کسب و کار زیلو را گسترش دهند.
در این مراسم لوح تجلیل و یادبود به هنرمندان و فعالان حوزه زیلو اهدا شد.
مرکز شهرستان 104 هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
9934 / ‏‬ 2047/‏

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/90413/بانوان-میبد-سهم-زیادی-در-توسعه-هنر-زیلوبافی-دارند
بستن   چاپ