خبر یزد
نبود مدیریت واحد شهری عامل ضعف خدمت‌رسانی به شهروندان یزدی
شنبه 15 تير 1398 - 12:32:09
خبر یزد - شهرداری‌ و شورای شهر به عنوان نهادهای حاکمیتی مردم می‌توانند دو بازوی سیاست گذار و اجرایی مناسبی برای ارتقای خدمت رسانی به شهروندان باشند ولی نبود مدیریت واحد شهری در یزد مانع تحقق این مهم در این شهر میراث جهانی شده است.
به گزارش ایسنا-منطقه یزد، برداشت از قوانین برنامه سوم و چهارم توسعه، مدیریت واحد شهری بود که متاسفانه علاوه بر مقاومت تعدادی از دستگاه‌های اجرایی، آماده نبودن زیر ساخت‌های لازم در شهرداری‌ها مسیر تحقق این مهم را سخت‌تر و مسدود کرد.
بعد از عدم تحقق برنامه مدیریت واحد شهری که به منظور ارتقای خدمات شهرداری‌ها تدوین شده بود، در برنامه پنجم ماده 173 جایگزین و به جای مطرح کردن مدیریت واحد شهری بحث «مدیریت هماهنگ شهری» مطرح شد.
برخی از کارشناسان، فلسفه مدیریت واحدشهری را فقط برطرف شدن ناهماهنگی‌ها، تداخل در وظایف سازمان‌های خدمات رسان، تعدد مراکز تصمیم‌گیری در روستاها و شهرها و در نتیجه ایجاد نارضایتی در مردم، ضایع شدن بیت المال و ایجاد مشکلاتی چون ترافیک بویژه در کلانشهرها می‌دانند.
ولیکن بعضی از کارشناسان نظر دیگری دارند و معتقدند در طرح مدیریت واحد شهری، تصمیم گیری و اجرای 23 وظیفه به شهرداری و شوراها منتقل و تفویض اختیار می‌شود.
در برنامه مدیرتی واحد شهری تمام وظایف تعیین شده در قانون به همراه بودجه‌های آنها در اختیار شهرداری و شورای شهر قرار می‌گیرد، چرا که دولت نمی‌تواند به تمام امور شهری و روستایی رسیدگی کند و در نتیجه هزینه بالا و بهره‌وری پایینی برای مردم و دولت دارد.
مدیریت حمل ونقل وترافیک، محیط زیست وزندگی، بازسازی بافت فرسوده شهری، مدیریت فرهنگی شهر و مدیریت آب و فاضلاب از جمله وظایف قابل تفویض به شهرداری‌ها برای مدیریت یکپارچه شهری است.
از سوی همانگونه که به صراحت در برنامه‌های سوم و چهارم آمده است دولتها موظف بوده و هستند که منابع مالی ذی ربط اجرای مدیریت یکپارچه شهری را در اختیار شهرداری‌ها قرار دهند و این نه تنها به معنای افزایش بودجه شهرداری ها است بلکه نتیجه ان هزینه شدن بودجه براساس نیاز هر شهر وتشخیص معتمدان محلی وشهری است واین موضوع نتیجه ای جز مدیریت اثربخش وکارای بودجه نیست.
مدیریت واحد شهری اداره موفق شهر فارغ از مدیریت‌های جداگانه است
«مجتبی فرهمند» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه یزد، توسعه خدمات شهری را مستلزم نهادینه شدن فرهنگ مدیریت واحد شهری دانست و اظهار کرد:‌ پیچیدگی و درهم تنیدگی ابعاد گوناگون نیازهای شهری در روزگار ما به حدی گسترده شده که برنامه‌ریزی بخشی و تصمیم هایی که معطوف به یک حوزه خاص هستند، نه تنها پاسخگوی پویایی روزافزون این پدیده نیستند،‌بلکه شاید پیامدی جبران ناپذیر بر کلیت پیکر شهر وارد کنند.
وی افزود:‌ هدف اصلی مدیریت واحد شهری در حقیقت اداره موفق شهر فارغ از مدیریت‌های جداگانه و هدایت گری‌های بخشی است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری یزد گفت:‌ اگر هر یک از عناصر مجموعه مدیریت شهر با توجه به حوزه اختیارات خود از منظر خرد و بخشی نگری به شهر بنگرند ناهماهنگی تصمیمات در بعد کلان مشکلات عدیده ای را برای شهر و شهروندان پیش می‌آورد.
فرهمند در ادامه با بیان این‌که مدیریت یکپارچه پیش نیاز اداره شهر و عنصر کارآمد توسعه یافتگی آن تلقی می‌شود، تصریح کرد: مدیریت واحد شهری زمانی می‌تواند برای توسعه و ارتقای خدمات شهرداری موثر باشد که از پایین‌ترین تا بالاترین سطح شهرداری در مدیریت کلان شهری، مدیریت شهری، مناطق، نواحی و محلات شهری به عنوان لایه‌های سیاست گذار و تصمیم گیر وجود داشته باشند.
این مسئول با اشاره به این‌که مشارکت پارلمان‌های محلی در تدوین برنامه‌های مدیریت شهری نقش مهمی در ایجاد هماهنگی بیشتر و بهتر تصمیمات شورای شهر ایفا می‌کند، بیان کرد: به طور کلی هدف از مدیریت واحد شهری ایجاد هماهنگی در فعالیت‌های اجرایی به نفع شهروندان است که نماد توسعه یافتگی در ارائه خدمات نیز محسوب می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/92173/نبود-مدیریت-واحد-شهری-عامل-ضعف-خدمت‌رسانی-به-شهروندان-یزدی
بستن   چاپ