خبر یزد
مدیر کل میراث فرهنگی یزد در گفت‌وگو با ایسنا:
ناگزیر به اولویت‌بندی بیمه هنرمندان صنایع دستی هستیم
شنبه 29 تير 1398 - 11:37:34
خبر یزد - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به پوشش بیمه‌ای سه هزار هنرمند صنایع دستی در این استان، گفت: هر چند دولت نسبت به تامین یارانه بیمه هنرمندان اقدام می‌کند اما این سهمیه برای صنایع دستی محدود است.
«سیدمصطفی فاطمی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با اشاره به افول و از رونق افتادن بسیاری از رشته‌های صنایع دستی یزد، اظهار کرد: برخی از صنایع دستی حوزه‌ی نساجی سنتی مانند زری‌بافی با کاهش تعداد کارگاه‌ها، کاملاً از بین رفته اما برخی از آن‌ها مانند ترمه‌بافی نیز قبل از نابودی دوباره احیا شده، هرچند که هنوز نقش خود را بازنیافریده است.
وی رشد و ارتقای برخی از صنایع مدرن را عامل افول وضعیت برخی از صنایع دستی عنوان کرد و گفت: برخی از صنایع دستی با رشد تکنولوژی از حیطه صنایع دستی خارج شدند لذا احیای آن‌ها مستلزم تامین بازار مناسب و پرورش نیروی انسانی ماهر در این حوزه‌هاست لذا در این زمینه کارگروه‌هایی به ویژه برای برخی از صنایع‌دستی اصیل یزد مانند سفال و زیورآلات شکل گرفته است.
این مسئول بیمه را یکی از چالش‌های فعلی فعالیت در زمینه صنایع دستی دانست و در این باره گفت: هر چند دولت نسبت به تامین یارانه بیمه‌ای اقدام می‌کند اما این سهمیه برای صنایع دستی محدود است و به همین دلیل نمی‌توانیم تعداد زیادی از متقاضیان و کارکنان این حوزه را جهت پوشش بیمه‌ای معرفی کنیم.
وی از پوشش بیمه‌ای سه هزار هنرمند صنایع دستی استان یزد در حال حاضر خبر داد و گفت: این افراد که دارای کارت صنایع دستی هستند، از پوشش و خدمات بیمه‌ای این حوزه نیز استفاده می‌کنند اما از آنجایی که باید هزینه‌هایشان از سوی اداره کل میراث فرهنگی تامین شود و بودجه کافی نیز در اختیار نیست، امکان افزایش هنرمندان مشمول بیمه امکان نداشت.
فاطمی افزود: به همین منظور در رابطه با بیمه حوزه صنایع دستی ناگزیر به اولویت‌بندی هنرمندان هستیم به طوری که هنرمندان واقعی صنایع دستی را در اولویت حمایت و پوشش بیمه‌ای قرار می‌دهیم اما برای افزایش بیمه‌گران نیازمند کمک بیشتر دولت هستیم.
وی با بیان این که در سال جاری متناسب با رشد صنایع‌دستی افزایش هنرمندان بیمه شده نداشتیم، تصریح کرد: هرچند رشد کارگاه‌های صنایع دستی به بیش از 70 کارگاه برای امسال رسیده است اما هنوز موفق به بیمه کردن 70 هنرمند در این حوزه نشده‌ایم.
این مسئول با اشاره به افزایش مزد کار هنرمندان صنایع دستی نیز خاطرنشان کرد: مزد کار متناسب با عرضه و تقاضا، کاهش یا افزایش می‌یابد که البته خوشبختانه امسال با ارتقای آگاهی و تغییر سلیقه بازار به سمت استفاده از صنایع دستی، مزد هنرمندان افزایش پیدا کرده و وضعیت فروش نیز نسبت به قبل بهبود یافته است.
فاطمی در پایان از بهبود وضعیت صادرات صنابع دستی اکثر هنرمندان به کشورهای همسایه یاد کرد و گفت: هر چند که وضعیت فروش بهتر شده و مزد کار هنرمندان نیز افزایش خوبی داشته است، اما هنوز این مزد نسبت به سایر صنایع بسیار پایین است.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/93825/ناگزیر-به-اولویت‌بندی-بیمه-هنرمندان-صنایع-دستی-هستیم
بستن   چاپ