خبریزد- محمدحسین ماجدی اردکانی در جمع پژوهشگران
مرکز تحقیقات کشاورزی استان اظهار کرد: در یزد کالاها و محصولات بومی و
محلی زیادی بدون استاندارد ملی ایران تولید میشود، که به دلیل استقبال
زیاد مردم برای مصرف ، تدوین استانداردهای تحقیق محور ، امری ضروری است.
وی افزود: شیرینیهای یزدی، فرآوردههای
کنجدی ، ترمه و انواع گیاهاندارویی از این قبیل کالاها هستند که اداره کل
استاندارد و مرکز تحقیقات استان میتوانند ، انرژی خود را روی مواردی
مانند آنغوزه ، کتیرا و روناس با توجه به آزمایشگاههای موجود در استان
متمرکز کنند.
دبیر کارگروه استاندارد سازی و ارتقاء
کیفیت کالا و خدمات یزد تصریح کرد: زیرمجموعههای این اداره کل باید به فکر
امنیت و سلامت غذایی کالاها و محصولات مصرفی مردم باشند چرا که دسترسی به
مواد غذایی سالم حق مردم است و دستگاههای مرتبط میتوانند از طریق تدوین
استانداردهای ملی و متعاقب آن بین المللی کردن استانداردهای تحقیق محور از
سوی سازمان های جهانی استاندارد در این زمینه پیشتاز باشند.
بر اساس اعلام روز یکشنبه اداره کل
استاندارد یزد ، ماجدی اردکانی تصریح کرد: افلاتوکسین سم مهلکی است در
صورتی که میزان آن در مواد غذایی کنترل نشود به پیکره جامعه صدمههای جبران
ناپذیری وارد میکند و از آنجایی که از میزان افلاتوکسین موجود در مواردی
نظیر کنجد، گندم، پسته و داروهای گیاهی که در انبارها نگهداری میشوند بی
خبریم از تمامی دست اندرکاران ذیربط تقاضا داریم نسبت به شناسایی این موارد
، استاندارد یزد را کمک کنند.
علیرضا اسماعیل زاده رئیس مرکز تحقیقات
کشاورزی یزد نیز گفت: این مرکز به منظور افتتاح دفتر استانداردسازی ،
آمادگی کامل دارد و مطمئن هستیم پس از افتتاح آن و ارتباطی که کارشناسان با
یکدیگر برقرار میکنند میتوانیم نسبت به تدوین استانداردهای تحقیق محور و
توسعه استانداردسازی در استان قدمهای خوب و رو به جلویی با کمک یکدیگر
برداریم.
در حال حاضر یک هزار و 400 هکتار اراضی
باغی استان ، با هدف صرفه جویی در مصرف آب ، افزایش ارزش افزوده و کمک به
درآمد خانوارهای بهرهبردار به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد.
14 رقم گیاه دارویی در استان کشت میشود
که عمده آن زعفران، به لیمو ، آویشن ، نعناع فلفلی ، مریم گلی ، گل گاوزبان
، شاتره ، کاسنی ، گل محمدی و زیره است.
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/94169/روند-تدوین-استاندارد-گیاهان-دارویی-در-یزد-افزایش-مییابد