خبر یزد
یک متخصص:
تغییر نام `طب سنتی` به `طب ایرانی`/ میان طب ایرانی و طب نوین، تعامل ایجاد کنیم
دوشنبه 29 آبان 1396 - 9:58:29 AM
ایرنا - اجتماعی
یزد آنلاین - یزد- ایرنا- یک متخصص طب ایرانی گفت: "طب سنتی ایرانی" با سابقه هفت هزارساله، چند ماهی است به "طب ایرانی" تغییر نام داده است.
دکتر محمد عسکر فراشاه روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: واژه "سنتی" به دلیل آنکه مفهومی از واپسگرایی علمی را در خود دارد و سبب می‌شود قابلیت‌های این مکتب درمانی که در کنار طب رایج می‌تواند قدرتمندانه در خدمت سلامت جامعه باشد در هاله‌ای از سوءتفاهمات قرار گیرد، در عنوان جدید حذف شده است.
این متخصص، در ادامه از مشکلات تغذیه ای مردم یزد بعنوان عامل بیماری ها در این شهر یاد کرد و اظهار داشت: بعضی از غذاهای مصرفی مردم برای سلامتی آنها مضر است و علاوه بر این عادات غذایی نامناسب نیز سلامتی مردم را تهدید می کند.
وی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای آماده (فست فودها) در این استان از بسیاری از نقاط کشور بیشتر است گفت: روزانه بهتر است فقط دو وعده غذایی داشته باشیم که شامل صبحانه و شام است ضمن آنکه وعده ناهار ما باید سبک باشد.
وی انواع مرباها با شکر کم را از بهترین وعده های غذایی برای صبحانه دانست و اظهار داشت: شام بهتر است سرشب میل شود و تا زمان خواب دو ساعت فاصله داشته باشد، برخلاف تصور عامه که فکر می کنند پنیر برای وعده غذایی صبح است، این ماده غذایی یکی از بهترین غذاها برای مصرف شام است .
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: باید در هر وعده غذایی فقط یک نوع غذا میل شود اما وعده های مختلف غذایی باید متنوع باشد.
وی افزود: طبق احادیث و منابع طب ایرانی، قبل از گرسنه شدن غذا نخورید و قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید ضمن اینکه باید به حجم غذا و نوع ان نیز توجه شود.
دکتر عسکر فراشاه اضافه کرد: هر فرد باید با توجه به مزاج و قوت وعادات غذایی خود، غذایش را انتخاب کند، همچنین غذای وعده صبح باید به گونه ای باشد که در طول روز انرژی ما را تامین کند.
وی عسل و تخم مرغ عسلی آب پز شده را از دیگر غذاهای مفید برای وعده صبح ذکر و اظهار نمود: علت توصیه به خوردن پنیر و گردو در شب ، جذب بیشتر کلسیم در این ساعت از شبانه روز است.
این متخصص طب ایرانی از "ارده" بعنوان یک وعده غذایی مفید برای برخی از مردم یاد کرد و زیتون را بهترین روغن مصرفی نام برد و ادامه داد: مزاج برنج چون سرد است نباید به تنهایی مصرف شود و بهتر است با مصلحاتی نظیر زیره سبز، زعفران و شوید میل گردد .
دکترعسکرفراشاه ، گوشت گوسفند را بهترین گوشت قرمز برای افراد سالم عنوان کرد و گوشت پرندگانی همچون بلدرچین و کبک را مفید دانست و یادآور شد: آش رشته، سنگین بوده و هضم ان سخت است ولی آش سنتی یزدی ها (شولی) با توجه به سبکی آن هضم راحتی دارد.
وی بیان نمود: بهتر است در زمان طبخ خورشت ها از گوشت کمتری استفاده شود و در صورت لزوم، بیشتر با استخوان پخته شود.
دکتر عسکر فراشاه با بیان اینکه آش یکی از بهترین وعده های غذایی است و 300 نوع آش در کشور طبخ میشده ولی امروزه بسیاری از انها به فراموشی سپرده شده است گفت: در خوردن غذاهای مختلف باید تفاوت های فردی ، منطقه ای و مزاجی هم مد نظر باشد.
وی تصریح کرد: نوشتن یک نسخه غذایی مشترک برای همه مناطق کشور ، درست نیست زیرا هر فرد و منطقه مزاج مخصوص به خود دارد.
این متخصص طب ایرانی اظهار داشت: برتری طب ایرانی در این است که براساس مزاج های مختلف درمانهای متفاوتی را برمی گزیند.
وی در تعریف طب از کتاب "هدایه المتعلمین: از منابع طب ایرانی اظهار داشت: طب "پیشه ای بود که سلامتی انسانها را نگاه دارد و چون رفته باز آرد از روی علم و عمل".
این متخصص طب سنتی ایرانی با اشاره به اینکه طب سنتی هفت تا 10 هزار سال قدمت دارد، تصریح کرد: نباید میان طب سنتی و طب نوین ، تقابل ایجاد کرد بلکه برای حفظ سلامتی و درمان مردم باید به دنبال تعامل میان این دو بود.
2088 /6197 خبرنگاران: دانشی و فلاح ** انتشار: فلاح

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/9565/تغییر-نام-`طب-سنتی`-به-`طب-ایرانی`--میان-طب-ایرانی-و-طب-نوین،-تعامل-ایجاد-کنیم
بستن   چاپ