خبر یزد
تأسیس تنها دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو در یزد با حضور نماینده سازمان جهانی یونسکو و مدیران ارشد استانی و شهری
شنبه 26 مرداد 1398 - 09:49:10
خبر یزد -
تأسیس تنها دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو در یزد با حضور نماینده سازمان جهانی یونسکو و مدیران ارشد استانی و شهری
شهرمیراث جهانی یزد که به واسطه تاریخ و فرهنگش در عرصه های جهانی رخ نمایی کرد، اکنون میزبان نخستین دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو در ایران است. با تأسیس این دفتر وجه تاریخی و اهمیت این میراث جهانی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
اولین و تنها دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران در روز سه شنبه با حضور دبیرکل محترم کمیسیون ملی یونسکو-ایران، استاندار محترم، مدیران ارشد استانی، فرمانداران و شهرداران در یزد راه اندازی شد.
در ابتدای این مراسم مهندس جعفر امین مقدم مدیر دفتر استانی و دبیر شورای سیاستگذاری دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران با ابیان اینکه سازمان جهانی یونسکو بزرگترین سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی دنیاست، اظهار داشت: در تمام کشورها کمیسیون های ملی یونسکو که یک نهاد کاملاً داخلی است دارد که ارتباط بین ساختار حکومتی کشورها و یونسکو را تنظیم و به نوعی بومی سازی می کند و تبدیل سیاست های این سازمان به زبان کشورهای دنیا را عهده دار است.
جعفر امین مقدم با بیان اینکه کمیسیون ملی یونسکو زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، خاطرنشان کرد: دبیر کل این کمیسیون با پیشنهاد وزیر محترم علوم و با مصوبه هیأت دولت مشخص می شود.
دبیر شورای سیاستگذاری دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران با بیان اینکه پس از ثبت جهانی و اینکه دنیا شهر یزد را به عنوان میراث جهانی شناخت نیازمند آن بودیم تا مبادلات بین المللی خود را در همه زمینه ها استانداردسازی کنیم یادآور شد: در حوزه های فرهنگی، آموزش، علمی و سایر حوزه ها باید برای پایداری ثبت یزد آنچه را که خواسته سازمان یونسکو بود با همان استانداردها شکل می دادیم. از این رو ایجاد تعاملات سازنده و درست با سایر سازمان های بین المللی و سایر شهرها و کشورهای دنیا نیز از جمله اقتضائاتی بود که می توانست به ما کمک کند تا در ارزیابی های مختلف رتبه های مورد نیاز را کسب کنیم.
مدیر دفتر استانی یونسکو در یزد با اشاره به اینکه پس از شروع به کار شورای محترم پنجم ایده ای مطرح شد که برای حفظ یک ارتباط تنگاتنگ با سازمان جهانی یونسکو، دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو در یزد شکل بگیرد، افزود: راه اندازی این دفتر هیچگاه در کشور مسبوق به سابقه نبوده و پس از یک فرایند طولانی و پیچیده و با پیگیری ها و رفت و آمدهای زیاد به موافقت دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو رسید و بدین ترتیب دفتر استانی یزد به عنوان اولین و تنها دفتر منطقه ای این سازمان برای پرداختنبه ظرفیت های محلی در استان یزد آغاز به کار کرد.
دکتر حجت الله ایوبی دبیرکل محترم کمیسیون ملی یونسکو-ایران نیز با اظهار خرسندی نسبت به اینکه یزد اولین و تنها دفتر استانی سازمان جهانی یونسکو در ایران است، بیان داشت: از این موضوع بسیار بسیار خرسندیم و باید گفت یزد تا مدت ها تنها دفتر استانی یونسکو در ایران خواهد ماند و چرا که بنا نداریم فعلا این کار را در استان دیگری نیز انجام دهیم.
دکتر حجت الله ایوبی با یادآوری اینکه ما همواره در مقابل اوج درخواست هایی که در این باره از سوی استان ها و شهرهای دیگر وجود دارد اعلام کرده ایم باید صبر کرد تا تجربه یزد به عنوان اقدامی موفق خود را نشان دهد، اذعان کرد: آیین ها و اماکن پرافتخار معمولاً خارج از پایتخت هستند و به عنوان میراث ملموس و ناملموس ایران زمین شناخته می شوند. اگر ما نمی توانیم به دلیل ساختار مدیریتی تمرکززدایی داشته باشیم باید به سمت تراکم گرایی حرکت کنیم.
ایوبی با تأکید بر اینکه سازمان جهانی یونسکو این سیاست تراکم گرایی را در دستور کار قرار داده است، ادامه داد: بسیار خرسندیم که این اقدام را از شهر یزد آغاز کرده ایم چرا که این شهر یکی از شهرهای نادر جهان است که بسیاری از آثار آن به ثبت جهانی یونسکو رسیده است. لذا معتقدم گام اول را درست برداشته ایم.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو-ایران با اشاره به اینکه دعوت از تمامی مدیران و مسئولان ارشد دستگاههای دولتی استان به این نشست کار بسیار درستی بوده است، عنوان کرد: آغاز به کار دفتر استانی سازمان یونسکو در یزد با وجود اینکه با همت شهرداری یزد انجام شده است منحصر به شهر یزد نیست و به تمام استان یزد و شهرستان های آن مربوط است. اخیراً شهرداری ها به خوبی جایگاه اصلی خود را پیدا کرده اند و به مرکز علمی و فرهنگی تبدیل شده اند.
ایوبی با شاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران می تواند بسیاری از منافع خود را در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو پیگیری کند، اظهار داشت: ایران در این موضوع حرف های زیادی برای گفتن دارد و این موضوع نقطه قوتی برای کشور است. یونسکو، سازمانی است که با اهداف و آرمان ها و اندیشه های ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی نزدیک و بسیار خوشنام است.
حجت الله ایوبی با بیان اینکه علیرغم سازمان های جهانی دیگر، کارنامه یونسکو خوب است و رژیم صهیونیستی و آمریکا هم از این سازمان خارج شدند، این موضوع نشان دهنده آن است که اهداف آنها در یونسکو تأمین نشده است.
وی افزود: هم اکنون کشورهای اطراف ایران نسبت به ساخت بناها و برج های مدرن اقدام می کنند، ما نمی توانیم به دلایلی با آنها رقابت کنیم ولی آنها نمی توانند شهر تاریخی بسازند زیرا شهر کهن ساختنی نیست و نیازمند تاریخ است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به اینکه نمی توان تاریخ و تمدن را با پول کشورهای اطراف خریداری کرد، تصریح کرد: بنابراین نقطه قوت ما اصلاً مدرنیته و ساخت و سازه های با شکوه نیست . نقطه قوت ما همین بادگیر شهر یزد، بناهای خشتی، ایین و سنت های دیرینه چندین هزار ساله است.
ایوبی به یادآوری این موضوع که یکی از کارهای درخشان یونسکو برجسته کردن نقاط قوت کشورهاست خاطرنشان کرد: این سازمان جهانی نقطه های قوت را از زیر خاک بیرون می آورند و با معرفی به جهانیان فرصت‌هایی ایجاد می کنند تا انسان ها با این نقاط بیشتر آشنا شوند.
دکتر محمدعلی طالبی استاندار یزد با تأکید بر اینکه چنانچه قرار بود دفتر استانی سازمان یونسکو در ایران تأسیس شود این موضوع حق شهر یزد بود، اظهار داشت: دفتر یونسکو یک دفتر استانی است و تنها به شهر یزد اختصاص ندارد و لازم است تا تمام فرمانداران و شهرداران استان برای اجرای برنامه های این دفتر و نقش آفرینی آن در توسعه استان همکاری لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه بعضاً در فضای اجتماعی استان واگرایی هایی وجود دارد که گاه علی رغم در اقلیت بودن صدایشان بلند است، افزود: مردم استان یزد، مردمی اهل مدارا و سازگاری هستند.
دکتر محمدعلی طالبی با بیان اینکه نیازمند یک اتفاق نظر در استان هستیم که بتوانیم برنامه هایمان را برای پیشرفت استان دنبال کنیم افزود: حوزه اجتماعی در گذشته یکی از حوزه هایی بود که کمتر مورد توجه شهرداری ها بود ولی اکنون در شهرداری و شورای شهر یزد به طور گسترده مورد توجه قرا گرفته است. بنابراین برای عبور از واگرایی هایی که در فضای استان شاهد هستیم به این دفتر نیاز داریم و می تواند الگوی مناسبی برای شهرداران استان باشد تا شهرداری ها هرچه بیشتر به مسائل اجتماعی بپردازند و بار این موضوع را کمتر کنند.
وی با اشاره به اینکه همه می بایست به دنبال پیشرفت و توسعه همه جانبه استان باشیم اذعان کرد: باید به این وسیله بتوانیم با اتحاد و انسجام که نیازمند امروز استان است، فعالیت ها و اهدافی که در استان در نظر گرفته شده را دنبال کنیم.
طالبی با اشاره به اینکه پیشنهادات بسیار خوبی مانند برند جهانی استان و برگزاری کنفرانس جهانی اخلاق آب مطرح شد گفت: می توانیم این پیشنهادات و سایر پیشنهاداتی که مطرح شد را به عنوان مصوبه این نشست قرار دهیم. ما آمادگی این را داریم که با اتکا به همراهی و همدلی دستگاههای دولتی، سزمان های مردم نهاد و بخش خصوصی نمود عینی این همکاری را در اجرای برنامه های پیسنهاد شده داشته باشیم.
در پایان این جلسه اعضای کمیته فرهنگی و هنری، کمیته اجتماعی و شورای سیاستگذاری اولین و تنها دفتر استانی سازمان یونسکو در ایران معرفی شدند و حکم خود را از دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو-ایران و استاندار یزد دریافت کردند. بر همین اساس کمیته فرهنگی و هنری این دفتر در یزد را ابوالقاسم شعشعی، بابک صابری، غلامحسین دشتی، عالیه محرابی، علی اکبر قلم سیاه، محمود رهبران، غلامرضا محمدی، محمدرضا ملک ثابت و عباس ملازینلی تشکیل می دهند و اعضای کمیته اجتماعی عبارتند از حسین مسرت، عبدالعظیم پویا، علی اکبر جعفری، زهره چراغی، محمدحسین جعفری، محمود زارع مهرجردی و محمدرضا اولیاء همچنین اعضای شورای سیاستگذاری دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران از محمدعلی طالبی استاندار یزد، غلامعلی سفید رئیس شورای شهر، جمال‌الدین عزیزی شهردار یزد، جعفر امین‌مقدم،علی اصغر سمسارزاده، مجید جوادیان زاده، مصطفی فاطمی، عباسعلی دانافر، نیره پورملایی، مسعود شریعتی، قاسم بریدلقمانی، علی اکبر اولیاء، سید حمید کلانتری، محمد صدوقی، احمد پهلوانیان و محمدحسین پاپلی یزدی تشکیل شده است.
روابط عمومی مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری









http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/96004/تأسیس-تنها-دفتر-استانی-کمیسیون-ملی-یونسکو-در-یزد-با-حضور-نماینده-سازمان-جهانی-یونسکو-و-مدیران-ارشد-استانی-و-شهری
بستن   چاپ