جوان مهريزي که با يک حديث، مخترع شد!
علمي
بزرگنمايي:
یزد آنلاین - شوق به تحقق اقتصاد مقاومتی و نیز یک روایت از ائمهاطهار(ع) موجب شد كه جوان مهریزی در کنار کار عکاسی، برای اولین بار دستگاه تولید روغنارده در کشور را اختراع کند.
به گزارش ايسنا – منطقه يزد، «هادی احمدی» یکی از جوانانآتیهدار شهرستان مهریز است که از سنین بسیار کوچک به فعالیتهای فرهنگی و هنری علاقهمندبوده و در حال حاضر نیز با گذراندن دورههای مختلف در زمینه عکاسی، فیلمبرداری و مستندسازیمشغول فعالیت است.
وی در کنار فیلمسازی و عکاسی، یک دستگاه تولید روغنارده اختراع و به ثبت ملی رسانده است و پس از آن با کمک چند تن از جوانان خوش ذوق شهرستانمهریز موفق شده است یک کارگاه تولید روغن ارده راهاندازی کند.
احمدی درخصوص اولین جرقه ساخت دستگاه تولید روغن اردهميگويد: روزی در حین مستندسازی و در مصاحبه با یک متخصص طب سنتی و اشاره وی به روایاتائمه اطهار (ع) بر اهمیت ارده و روغن آن، باعث شد به فرآوری روغن ارده روی بیاورم واز آنجایی که تولید روغن ارده به صورت سنتی انجام میشد و از لحاظ بصری و بهداشتی،روش جالبی نبود به دنبال راهكاري براي استحصال مكانيزه آن برآمدم.
این جوان کارآفرین ادامه ميدهد: با تحقیق و پژوهش وکار شبانهروزی توانستم دستگاه تولید روغن ارده را اختراع و به ثبت ملی برسانم كهاين دستگاه در واقع اولین نوع خود در كشور محسوب ميشود.
احمدی در مورد نحوه کار این دستگاه تصریح ميكند: نحوهکار دستگاه تولید روغن ارده، شبیه روش سنتی آن است با این تفاوت که بدون دخالت دستو کاملاً بهداشتی است.
وي اضافه ميكند: ابتدا ارده معمولی را در قسمت استوانهایاین دستگاه میریزیم و با کمی آب مخلوط میکنیم و در حالی که به وسیله دستگاه ورز دادهمیشود، روغن ارده شفاف و زلال به راحتی از آن استحصال شده و از گلوگاهی که در قسمتپایین دستگاه تعبیه شده است، خارج میشود.
وی در رابطه با علت اضافه کردن آب به ارده در حین روغنگیرینيز عنوان ميكند: روغن کنجد با تحت فشار قرار دادن کنجدها و حرارت بسیار بالا تولیدمی شود و به همین خاطر ارزش غذایی بسیار بالایی ندارد.
وي ميگويد: هرچند روغن کنجد نسبت به بسیاری از برندهایروغن در بازار بهتر است اما روغن ارده این مزیت را دارد که با اضافه شدن مقداری آب،بافت ارده آن را به خود جذب کرده و بعد از ورز دادن ارده توسط دستگاه، روغن شفاف وزلال از آن آزاد میشود.
این مخترع مهریزی هزینه ساخت اين دستگاه را بالغ بر200 میلیون تومان ذكر ميكند و ياداور ميشود: البته هزینههای دیگری نیز بابت راهاندازیکارگاه تولیدی متحمل شدم که با کمک و همراهی بسیج سازندگی و تسهیلات اقتصاد مقاومتیتوانستم بر آنها فائق شوم.
احمدی درمورد مشکلات کارگاه تولیدی خود بيان ميكند:يکی از مشکلات که تولیدکنندگان بسیاری با آن دست و پنجه نرم میکنند، مشکل نقدینگیو بعد از آن موضوع بازار فروش محصولات است.
وی به موضوع واردات بی رویه روغن اشاره و اظهار ميكند:90 درصد روغن مصرفی مردم کشور ما از خارج وارد میشود که نه تنها ارزش غذایی بالاییندارند بلکه سرطانزا نیز هست ولي مردم به دليل قیمت نازل از آنها استفاده میکنند.
مخترع دستگاه تولید روغن ارده از عدم همراهی برخی ارگانهانيز گلایه ميكند و ميگويد: با توجه به نو بودن ایده ساخت دستگاه و راهاندازی اینکارگاه، متاسفانه در عوض حمایت، برخی مسئولین سنگاندازی میکنند و جلوی پیشرفت کارما را میگیرند.
احمدی در پايان نيز حمایت از کارگاههای تولیدی و کارآفرینانجوان را بسیار ارزشمند و تاثیرگذار ميخواند و اضافه ميكند: از آنجایی که موضوع اقتصادمقاومتی و تکیه بر توان و تولید داخلی از تاکیدات مقام معظم رهبری است و اشتغال زاییو کارآفرینی و صادرات می تواند به اقتصاد کشور کمک کند، اقدام به راهاندازی این کارگاهو استخدام چندین جوان جویای کار کردیم كه امیدواریم با توجه به مزیتهای این کار، مسئولینکم لطفی نکنند و این کارگاه را که در ابتدای راه قرار دارد، حمایت کنند.
انتهای پیام
-
دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۵:۰۶:۴۴ PM
-
۷۴ بازديد
-
ایسنا - علمی و آموزشی
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/4986/