خبر یزد

آخرين مطالب

ارکان اساسی در مدیریت جامع حوزه های آبخیز انسجام سازمانی و مشارکت مردم است اقتصادي

ارکان اساسی در مدیریت جامع حوزه های آبخیز انسجام سازمانی و مشارکت مردم است
  بزرگنمايي:

یزد آنلاین -  معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری وزارت جهاد کشاورزی گفت: ارکان اساسی در مدیریت جامع حوزه های آبخیز انسجام سازمانی و مشارکت مردمی است که باید به آن توجه کرد .
پرویز گرشاسبی در نشست علمی و تخصصی مدیربت جامع حوزه‌ آبخیز بخش خضرآباد شهرستان اشکذرآ، بخیزداری را نیاز ضروری کشور دانست و گفت: طرح‌های آبخیزداری باید با مشارکت 100 درصد مردم و نیز مشارکت دستگاه ها اجرا شود چرا که لازمه تشکیل این سند راهبردی این دو مشارکت است.
وی افزود: نیاز اساسی ما در سرزمین های گرم و خشک از جمله استان یزد وجود مدل برنامه ریزی آبخیز داری است که باید در این مناطق به جای برنامه ریزی استانی و شهرستانی مدل برنامه ریزی آبخیزداری اجرا شود.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: در مناطق گرم و خشک مساله آب یک مولفه حیاتی است و اگر ما مولفه های آبی را در این مناطق به هر روشی تغییر دهیم در جایی دیگر بحران ناشی از آن را مشاهده خواهیم کرد ، بنابراین مدل برنامه ریزی در کشورهایی که بحران زیادی در آبهای سطحی و زیر زمینی دارند باید مدل برنامه ریزی حوزه ای یا آمایشی باشد.
وی با بیان اینکه طرح حوزه های آبخیزداری طرحی مربوط به دولت جمهوری اسلامی است و تنها خاص سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری نیست گفت: این طرح که به صورت نمونه آزمایشی در بخش خضرآباد استان یزد در حال اجراست، نگاه جدید برنامه ریزی در دولت است هرگاه طرح یادشده در این بخش به صورت کامل ، مراحل آن آزمایش و تمرین شد به تمام شهرستانها و حوزه ها تبیین داده می شود.
گرشاسبی تصریح کرد: در این طرح وظیفه دولت آموزش ، تحصیل گری، توانمندسازی ، ظرفیت سازی و نیز تدوین سند راهبردی است نه تامین تمام هزینه های مالی آن بلکه سرمایه گذار باید بعد از تدوین سند راهبردی در کنار دولت وارد عمل شود.
وی افزود: اگر در این راه سرمایه گذار وارد عمل نشود نمی توانیم در طرح موفق باشیم ، بنابراین باید سرمایه گذارانی را برای اجرای هر چه بهتر این طرح جذب کنیم .
معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: قبل از تدوین سند راهبردی نباید به کارهای اجرایی پرداخته شود مگر آنکه یقین داشته باشیم که این کار اجرایی قسمتی از سند است.
وی یکی از مهم‌ترین دلایل از بین رفتن منابع طبیعی را وقوع سیل و فرسایش خاک دانست و بیان کرد: ورود دام مازاد و همچنین ورود زود هنگام دام به مراتع و خروج دیرهنگام آن‌ها نیز از دیگر دلایل از بین رفتن مراتع است.
گرشاسبی کنترل چرای دام و آگاهی بخشی به دامداران را از جمله مهم‌ترین راهکارهای حفظ مراتع برشمرد و افزود: این اقدامات باید قبل از شروع فصل چرا به دامداران ارائه شود.
فرماندار اشکذر هم در نشست یاد شده اظهار کرد: این شهرستان با 33 هزار نفر جمعیت یکی از نزدیک ترین شهرستان ها به یزد مرکز استان است، 2شهر خضرآباد و اشکذر و نیز 2بخش مرکزی و خضرآباد دارد.
وی با بیان اینکه جمعیت روستایی شهرستان نزدیک به 12 هزار نفر است گفت: در اشکذر نزدیک به 40 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد.
محمد علی شاه حسینی با اشاره به اینکه اشکذر ، شهرستان صنعتی و کشاورزی است تصریح کرد : در چند سال اخیز در این شهرستان علاوه بر توسعه کشاورزی شاهد توسعه صنعت نیز بودیم و اتفاق های قابل ذکری در این دو حوزه صورت گرفته است.
وی یادآور شد: در این شهرستان نزدیک به 650 واحد تولیدی کوچک و بزرگ مستقر است که بزرگترین کارخانه تولیدی آن فولاد آلیاژی با جمعیتی نزدیک به سه هزار کارگر است.
شاه حسینی اظهار کرد: جمعیت مشهود در واحدهای تولیدی اشکذر نزدیک به 20 هزار نفر است یعنی جمعیت روز منطقه افزون بر 50 هزار نفر است.
وی تاکید کرد: در بخش کشاورزی با توجه به اینکه مشکل اساسی استان یزد کمبود آب است یکی از شهرستان هایی است که در آن اقدام های قابل توجهی در زمینه استفاده مناسب از آب ، زمین و انرژی و توسعه کشاورزی و شرکت های دانش بنیان صورت گرفته است.
فرماندار اشکذر اظهار کرد: این شهرستان در زمینه سطح زیر کشت گلخانه ای مقام دوم استان با تنوع گشت گلخانه ای داراست .
وی افزود: در شهرستان اشکذر در زمینه کشت گیاهان دارویی مراحل آزمایشی، الگوبرداری و ترویجی کشت نعناع فلفلی ، مریم گلی و به لیمو انجام شده که اقدامی موثر در راستای استفاده بهینه ازآب ، خاک و انرژی است.
شاه حسینی با بیان اینکه اشکذر در بحث صنایع بسته بندی و صنایع تبدیلی کشاورزی در استان یزد یکی از بهترین هاست ،گفت: در بحث صادرات محصولات گلخانه ای به جمهوری آذربایجان و روسیه این شهرستان جزو بهترین هاست.
وی مساحت عرصه های بیابانی شهرستان را 50 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: وسعت مراتع 70 هزار هکتار و مساحت جنگل های آن طبق تعریف جنگل از نگاه منابع طبیعی نزدیک به 20 هزار هکتار است.
فرماندار اشکذر یادآور شد: در این شهرستان نیز در زمینه انسجام تشکل های کشاورزی در یک مجموعه ، استفاده مناسب از منابع و نیز در بحث ایجاد اشتغال و مشاغل خانگی اقدام های مناسبی انجام شده است.
وی افزود: بخش خضرآباد به دلیل نزدیکی به یزد مرکز استان و شهرستان و نیز به دلیل اینکه یکی از مناطق محروم و ییلاقی استان است به عنوان نمونه آزمایشی (پایلوت) در این طرح انتخاب شده است.
شاه حسینی تصریح کرد: تمرکز و انسجام در برنامه ریزی ، هماهنگی و جزیره ای عمل نکردن دستگاه های اجرایی برای توسعه و آبادی بخش خضرآباد با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف منطقه منجر به این شده که چشم انداز خوبی برای بخش خضرآباد تعریف شود.
 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/6582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس‌های عجیب از جشن روز دختر در یزد!

بارش‌های این استان کویری در 25 سال گذشته بی سابقه بود

صنعت نساجی یزد بازسازی ‌و نوسازی می‌شود

فرمانده انتظامی کیش: دی‌جی مجوز ندارد؛ نباید فعالیت غیرقانونی انجام شود

شرکت SpaceX از لباس فضانوردی جدید خود رونمایی کرد

قاتل در دام پلیس یزد

شب ماند و او دیگر نیامد

بنشین! مرو!

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس

بهره‌برداری از 122 طرح مخابراتی یزد در هفته ارتباطات

آغاز برنامه‌های دهه کرامت با حضور سفیران کریمه اهل‌بیت(ع) در یزد

داستانک/ قرار بود من پزشک شوم

کتاب «کاربردهای مطالعات فرهنگی» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

زنبورهایی که با همکاری هم لگو بازی می‌کنند

پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد

رونمایی از کتاب 10 جلدی آلبوم اسناد در یزد

جزئیات تازه از ماجرای خبرساز روغن های مسموم

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاون قرارگاه مرکزی محرومیت‌زدایی سپاه دیدار کرد

منم که دیده به دیدارِ دوست کردم باز

ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند

برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم

قتل مرد یزدی در خانه اش

حضورش برایم اهمیتی نداشت

ربات انسان‌نمای چری که در آینده به ایران می‌آید

شعری زیبا از مهدی اخوان ثالث

خورشید زیبا و طوفانی از پلاسما

ثبت 180 درخواست برای حضور خادمان رضوی در یزد

تصمیم جدید درباره مهاجران افغان حاضر در ایران

سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

نشست تعاملی مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان

چند اصل مهم برای انتخاب یک کتاب کار مناسب کودک

شعری زیبا از خیام

«اسپیس‌ایکس» چهل و ششمین ماموریت مداری امسال را انجام داد

ویدیویی جدید از optimus ربات شرکتِ Tesla

اهدای عضو زن 29ساله در یزد نجات‌بخش جان بیماران نیازمند شد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 135 ایثارگر

تجلیل سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز از مدیران مدارس شاهد

«فیلمنامه‌نویسی در قرن 21» منتشر شد

روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما

حیوان غول‌پیکری که پس پرده ردپای عظیم کشف شده قرار داشت

رتبه 13 ایران در تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دنیا

واژگونی یک مینی بوس در آزاد راه قزوین حادثه آفرید

توضیح قوه قضاییه درباره حکم اعدام محمود مهرابی

زحمات صادقانه و خالصانه زمینه ساز خدمت رسانی بهتر و کیفی تر به جامعه ایثارگری

عاشق‌تر ازین کنم که هستم

هوش مصنوعی توانمندی‌اش در علم نجوم را هم ثابت کرد

قاتل مرد 57 ساله در یزد دستگیر شد

دستگیری قاتل در عملیات کارآگاهان پلیس آگاهی یزد

ماجرای یک دخترکشی وحشتناک در تهران