خبر یزد

آخرين مطالب

ضرورت بهره گیری از دانش و ایده های نوین در مقابله با تغییرات اقلیمی و افزایش تاب آوری شهری سازمان حفاظت محیط زیست

ضرورت بهره گیری از دانش و ایده های نوین در مقابله با تغییرات اقلیمی و افزایش تاب آوری شهری
  بزرگنمايي:

خبر یزد - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به طرحی که در آن شهرها براساس آسیب پذیری رتبه بندی می شوند، گفت باید با بهره گیری از دانش و ایده های نوین و با در نظرگرفتن یک الگوی مصرف مناسب و ارائه راهبردهای افزایش تاب آوری شهرها به شهرداری ها، از آسیب پذیری شهرها در مقابله با حوادث به ویژه تغییر اقلیم بکاهیم تا در آینده شاهد بهبود کیفیت محیط زیست شهرها باشیم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، «مسعود تجریشی» ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد، گفت: بخش قابل توجهی از گازهای گلخانه ای توسط شهرها تولید می شود در نتیجه مدیریت شهری، خود باید راهکار ارائه دهد.
وی تصریح کرد: بیش از دو دهه در ادبیات جهانی و در مجامع بین المللی به موضوع تغییر اقلیم اشاره شده است ولی اکنون می بینیم که مردم آن را در زندگی روزمره به خوبی حس می کنند. حدود 6 سال پیش یک نظرخواهی در این خصوص در جوامع صورت گرفت که نشان داد بیش از اروپایی ها، ایرانی ها متوجه رخداد تغییر اقلیم شده اند.
تجریشی اظهار کرد: در مقیاس جهانی حتی اگر به میزان 1 درجه هم افزایش دما اتفاق بیافتد، با بحران های جدی روبرو خواهیم شد. عمده مطالعات پیش بینی صورت گرفته در ایران نشان می دهد که در آینده نزدیک حدود 2 درجه سانتی گراد افزایش دما خواهیم داشت.
وی افزود: در رابطه با بارندگی ها، یک سری مدل ها روند افزایش، بعضی دیگر روند کاهشی و برخی از مدل ها عدم تغییر در کل کشور را نشان می دهند ولی آن چیزی که در اکثر مطالعات مشترک است این است که میزان بارش حتی اگر تغییری نداشته باشد در زمان، نحوه و شدت رخداد آن ها تفاوت چشمگیری نسبت به گذشته وجود خواهد داشت. انتشار گازهای گلخانه ای، عدم توجه به آمایش سرزمین و بارگذاری های اشتباه از جمله مشکلاتی هستند که باعث افزایش شدت اثرات ناشی از تغییر اقلیم را افزایش داده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با افزایش مصرف آب در پی افزایش دما، گفت: هم اکنون در تمام دنیا، سقف برداشت از آب های زیرزمینی حدود 45 درصد است. ولی در ایران متاسفانه در برخی مناطق مانند خراسان اکثر منابع آب تجدیدپذیر در حال مصرف است و در ارومیه حدود 75 درصد از منابع آب تجدیدپذیر مصرف شده است. یعنی در کشور به طور میانگین سالانه 100 درصد از آب های تجدیدپذیر مصرف می شود، بنابراین منابع آبی دیگر جزو منابع تجدیدپذیر به حساب نمی آید.
وی با تاکید بر اینکه درخصوص مصرف انرژی نیز وضعیت مطلوبی نداریم، ادامه داد: شدت مصرف انرژی در کشور ما از کشورهایی مانند چین هم بیشتر است با بهینه سازی مصرف و تصحیح الگوی مصرف انرژی می توان از روند گرم تر شدن، از بین رفتن تالاب ها و ایجاد گردوغبار و همچنین تولید گاز دی اکسید کربن در اثر مصرف بیش از اندازه انرژی جلوگیری نمود.
تجریشی خاطرنشان ساخت: هرچه دما افزایش یابد نیاز به آب نیز افزایش می یابد و چون با کمبود آب مواجه هستیم به سراغ آب های سطحی و زیرزمینی می رویم که برداشت از این منابع، باعث خشک شدن تالاب ها، افزایش گردوغبار و نشست زمین را به دنبال دارد. مانند اطراف تهران که زمین حدود 35 سانتی متر نشست کرده است.
وی افزود: وقتی دما افزایش یابد تعریق و تعرق گیاهی افزایش می یابد یعنی نیاز آبی افزایش میابد. در ازای هر درجه سانتی گراد افزایش دما، حدود 10 درصد تعریق و تعرق افزایش میابد، در نتیجه رقابت برای دریافت آب افزایش می یابد که این امر مشکلات عدیده ای را به وجود می آورد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: زمانیکه این معضلات را در مقیاس کوچکتر و در داخل شهرها بررسی می کنیم بیشتر متوجه وخامت اوضاع می شویم. شهرها مانند جزیره عمل کرده و دما را در خود نگه می دارند. افزایش نقطه حداکثر دما در تابستان مصرف آب برای کولرهای آبی و مصرف برق برای کولرهای گازی را افزایش می دهد. با افزایش نیاز به انرژی حدود330 تومان به ازای هر کیلووات خسارت به محیط زیست و اقتصاد وارد می شود.
وی با بیان اینکه بعضی از شهرها علاوه بر کمیت با مشکل کیفیت منابع آبی نیز مواجه هستند که هم منجر به افزایش هزینه ها می شود و هم سلامت مردم را به خطر می اندازد، گفت: حدود 5000 مگاوات برق مصرفی در تهران کم داریم در نتیجه مجبور هستیم آب را از فواصل دورتر مانند کرج، لار، طالقان و ماهور بیاوریم که این امر ناپایداری و از بین رفتن سرزمین را بدنبال دارد.
تجریشی یادآور شد: حدود 12 سال پیش طرح جامع شبکه جمع آوری رواناب سطحی برای 50 سال و در بعضی نقاط برای 100 سال طراحی ارائه شد. پیش بینی ها و بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که این شبکه پاسخگوی بارش های ناگهانی ناشی از تغییر اقلیم نیست، زیرا هیچکدام از الگوهای بارش در طراحی این شبکه دیده نشده است. پس شهر تهران بسیار آسیب پذیر است
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: با مصرف بیشتر منابع آسیب پذیری شهرها افزایش می یابد، قطعا راه حل های در این خصوص وجود دارد که با برگزاری چنین رویدادها و خلق و جذب ایده های نوین می توان این مشکلات را حل نمود.
وی در پایان با اشاره به اینکه اخیرا طرحی برای کل کشور ارائه شده که در آن شهرها براساس آسیب پذیری رتبه بندی می شوندو براساس تجربیات جهانی راهکارها در کنار هم قرار می گیرند، گفت: باید با بهره گیری از دانش و ایده های نوین و با در نظرگرفتن یک الگوی مصرف مناسب و ارائه راهبردهای افزایش تاب آوری شهرها به شهرداری ها، از آسیب پذیری شهرها در مقابله با حوادث به ویژه تغییر اقلیم بکاهیم تا ان شاالله شاهد بهبود کیفیت محیط زیست شهرها باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/160758/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بزرگترین معماهای علم جهان

شعری زیبا از دختر شیرین زبان

تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟

وزش باد شدید و گرد و خاک در یزد

سعی کنید بی ظرفیت نباشید!

اعطای جایزه البرز دانش‌آموزی در آبان ماه

پروندۀ 75 رزمندۀ فاقد مدارک بالینی در کمیسیون تطبیق احراز جانبازی بنیاد شهید آذربایجان شرقی بررسی شد

اعطای جایزه نوبل ایرانی به 62 محقق

شعر مورد علاقه دکتر کاکاوند

«خراسان» پای کار نمایشگاه کتاب 1403 تهران

استفاده از پسماند میوه‌ها برای تولید مواد باارزش صنعتی

جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد رسید

سازش در مزرعه به همت شورای حل اختلاف استان یزد

جوان بلوچ با اقدام به موقع کارشناس اورژانس 115 مهریز نجات یافت

ثبت نام دوره مربیگری درجه C آسیا در یزد تکمیل شد

افزایش 9 برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد

اجرای 107 میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد

شعر خوانی دلنشین باران نیکراه

کمک انویدیا به سگ‌های رباتیک برای حفظ تعادل حتی روی توپ بادی

چرا کسی دربارۀ ماجرای تلخ کتابخانۀ صائب پاسخگو نیست؟

اولین داروی رشد مجدد دندان در جهان، از شهریورماه در ژاپن آزمایش می‌شود

اقدام باورنکردنی وزارت بهداشت درباره داروخانه ها

فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد

معنای این همه سکوت چیست؟

پدر علمِ تاریخ اسلام در ایران را بشناسید

انفجاری به اندازه یک سیاره، تاج خورشید را به لرزه درآورد

طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب

پروژکتور پزشکی برای آموزش

به مناسبت سالروز درگذشت استاد دانشگاه‌های مطرح کشور، استاد صادق آیینه‌وند

افتتاح نمایشگاه جواهرانه در بافق

افزایش عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد

بمناسبت سالگرد درگذشت حسین منزوی

تجربه جذاب مهمان برنامه صبحانه ایرانی از برگزاری نمایشگاه کتاب

دستیابی به دانش چاپگر سه بعدی دندانپزشکی

ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی

ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد

شکایت آموزش و پرورش از سریال افعی تهران

معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان

سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود

بیقراری ها برای «سبحان» 15 روزه شد!

معرفی کتاب مناسب برای کودکان پیش دبستانی

17 اردیبهشت سالروز درگذشت نویسنده و شاعر معاصر، محمدرضا رحمانی یاراحمدی

یکی از ویژگی‌های کتاب کار کودک

آموزش شاهنامه در 3 دقیقه

طوطی‌های در قفس ظاهراً از تماس تصویری با دیگر طوطی‌ها لذت می‌برند

کشف 227 کیلوگرم تریاک در یزد

دستگیری باند فرااستانی سرقت از پیرزن ها

بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال کشف شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 17 اردیبهشت 1403

آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد