خبر یزد

آخرين مطالب

با این غذای اصیل به جنوب ایران سفر کنید مقالات

با این غذای اصیل به جنوب ایران سفر کنید
  بزرگنمايي:

خبر یزد - الحق و الانصاف که ایران مهد خوراکی‌های جذاب و متنوع است و به هرکجایش سر بزنید، حتما با شگفتانه‌ای از طعم و مزه روبه رو می‌شوید. غذا‌هایی که شهرتشان دهان به دهان چرخیده و دیگر مرزی برای طبخ آن‌ها وجود ندارد؛ مثلا می‌توانید در شمالی‌ترین شهر ایران باشید و خانواده را به غذای مجلسی جنوبی‌ترین نقطه کشور مهمان کنید، پس مرز‌ها را بشکنید و همین حالا برای پخت غذای لذیذ و منحصر به فردی همچون خورشت بامیه جنوبی آستین بالا بزنید.
مطمئن باشید از انتخاب خود پشیمان نخواهید شد.
هرچه ریزتر، مرغوب‌تر خوشبختانه فصل، فصل بامیه است و برای تهیه این گیاه جذاب و خوشرنگ که سر و کله‌اش فقط در تابستان پیدا می‌شود، دغدغه‌ای ندارید. ریزه میزه پرخاصیتی که به عنوان منبعی غنی از ویتامین‌ها و املاح معدنی و یک معجزه‌گر طبیعی در کاهش قندخون به شمار می‌رود و معمولا تا پایان تابستان به هر تره باری که سر بزنید،‌ تر و تازه‌اش در دسترس‌تان است و می‌توانید علاوه بر مصرف فعلی خود، چند بسته‌ای هم برای فصول دیگر سال کنار بگذارید. برای این کار، فقط کافی است دم بامیه‌ها را گرفته، کمی تفت دهید و آن‌ها را فریز کنید.
راستی حواستان باشد که اگر فردی مبتدی را برای خرید مامور می‌کنید، حتما از قبل به او یادآوری کنید که بامیه هرچه ریزتر، مرغوب تر؛ زیرا در غیر اینصورت ممکن است مامور خرید کاملا خوش و خرم، یک کیسه بامیه به سایز خیار‌های قلمی مقابلتان بگذارد و به خاطر این بامیه‌های دستچین، انتظار تشکر ویژه هم داشته باشد! البته اگر هم احیانا با چنین صحنه‌ای مواجه شدید، از کوره در نروید و بامیه‌های درشت را حلقه حلقه کرده و با کمی سرکه، سبزی، نمک و ادویه، ترشی بیندازید. بالاخره همیشه راهی برای جبران مافات وجود دارد.
خب برویم سراصل مطلب. برای درست کردن خورشت بامیه، مواد زیادی لازم نیست و با کمترین و در دسترس‌ترین مواد اولیه می‌توانید یک خورشت متفاوت داشته باشید.
مواد لازم برای 4 نفر بامیه: نیم کیلو
گوشت چرخکرده: 200 گرم
پیاز: یک عدد
سیر: 3 حبه
گوجه: 4 عدد
رب: یک تا دو قاشق
تمبر هندی: نصف استکان
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
تربیت بچه‌های خوش غذا با تجربه طعم‌های جدید قاعدتا قبل از هرچیز باید بروید سروقت بامیه‌ها. البته پاک کردن بامیه آنقدر راحت است که حتی می‌توانید از بچه‌ها کمک بگیرید تا هم سهمی در پخت این غذا داشته باشند و هم اینکه بیشتر به خوردن این غذای پرخاصیت ترغیب شوند. به خوبی می‌دانید که مادر‌های خانه نقش مهمی در پرورش درست ذائقه بچه‌ها دارند و با ترفندهایی، چون مشارکت خود آن ها، می‌توانند بچه‌ها را از کودکی با طعم‌های مختلف آشنا کرده و از آن‌ها افرادی خوش غذا بسازند.
خب برگردیم سر بامیه‌ها؛ اگر می‌خواهید خورشت باکیفیت‌تری داشته باشید، فقط به گرفتن مقداری از دم بامیه و نه تمام آن بسنده کنید تا خورشت‌تان بیش از حد لیز نشود. بعد از گرفتن دم بامیه ها، آن‌ها را شسته، کمی تفت داده و کنار بگذارید. حالا در قابلمه‌ای دیگر، پیاز‌های نگینی خرد شده را سرخ کنید.
در همین حین که پیاز‌ها فرآیند تحول زیستی خود را طی می‌کنند، گوجه‌ها را برای سرازیر شدن به سمت قابلمه آماده کنید. شما به گوجه‌های رنده شده نیاز دارید و می‌توانید از آقایان خانه کمک بگیرید تا با دستان پرتوانشان سهمی بزرگ در این طباخی ناب داشته باشند. از ما می‌شنوید در این روز‌های گرم که مصرف برق به اوج رسیده، دور مخلوط کن و خردکن‌های برقی را خط بکشید و با یک قربان صدقه مادرانه و همسرانه به اعتراض متصدی رنده کردن گوجه‌ها پایان دهید.
پیاز‌ها که به رنگ طلایی در آمد، زردچوبه، نمک و فلفل را به همراه گوشت چرخ کرده به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. حالا نوبت به گوجه‌های دسترنج دستیاران سرآشپز و رب است که آن‌ها هم باید چند دقیقه‌ای تفت بخورند تا بوی خامی آن‌ها گرفته شود. در مرحله آخر هم باید نقش اول این اثرهنری جذاب یعنی بامیه‌های سبز رنگ و 3 لیوان آب جوشیده را اضافه کنید و بسته به جنس بامیه‌ها یک تا دو ساعت اجازه دهید تا خورشت به خوبی جا بیفتد.
گل آخر با طعم دهنده‌های قدرتمندی، چون سیر و تمبرهندی اگر می‌پرسید تکلیف سیر و تمبر هندی چه می‌شود، باید بگوییم که هر دوی این‌ها را باید نیم ساعت پایانی به خورشت اضافه کنید. برای استفاده از تمبر هندی، آن را از یک ساعت قبل‌تر در آب خیس کرده و بعد از صاف کردن به خورشت بیفزایید. از قبل سهم بچه‌ها را کنار بگذارید، چون بعید است که بسته تمبرهندی را باز کنید و از دست بچه‌ها جان سالم بدر ببرد. البته اگر هم تمبرهندی در دسترستان نبود، استفاده از مخلوط آبلمیمو و آبغوره نیز جایگزین بسیار خوبی است. به هرحال یک سرآشپز حرفه ای، هیچ وقت دست و بالش بسته نیست و همیشه گزینه دومی برای ارائه دارد!
و، اما سیرها؛ آن‌ها را هم باید رنده کرده و بطور خام داخل خورشت بریزید تا عطر و بویشان کاملا حفظ شود. در این مرحله، دیگر کارتان با این خورشت منحصر به فرد که هم رنگ و بوی تابستانی دارد و هم نشانی از مردم خونگرم جنوب، تمام است و باید منتظر جا افتادن آن و دم کشیدن برنج بمانید تا یک وعده خاص را نوش جان کنید.
سالاد شیرزای و سبزی خوردن فراموش نشود اگر می‌پرسید معیار جا افتادن این خورشت چیست؟ باید بگوییم که وقتی بامیه‌ها به خوبی نرم شدند و خورشت به غلظت لازم رسید، یعنی یکی دیگر از شاهکار‌های هنریتان آماده سرو است و می‌توانید خانواده را به صرف یک غذای تابستانی دعوت کنید. البته این یک دعوت رسمی نیست و طبق معمول، هرکس سهمی در آماده کردن وسایل و انداختن سفره خواهد شد. تجربه ثابت کرده که سبزی خوردن و سالاد شیرازی، بهترین گزینه برای همراهی خورشت بامیه هستند که شما هم می‌توانید با اعتماد به این تجربه، لذت خوردن بامیه را دوچندان کنید. نوش جانتان.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/620914/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اندازه ای که ماه را میبینیم تقریبا نیم درجه است!

کاهش 9 درصدی بارش‌ها در کشور

حذف دوباره قطار سریع‌السیر یزد

برگزاری مراسم عزای صادق آل محمد در کیش

زندگی را زندگی کنید!

نگاه نزدیک کاوشگرِ perseverance به صخره ای در مریخ

یزد عزادار صادق آل محمد (ع)

دستگیری قاچاقچی حشیش در تفت

(تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد

شعری زیبا از باران نیکراه

مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!

دستگیری قاچاقچی با 2 کیلو و 300 گرم تریاک و حشیش در تفت

ادای احترام جمعی از مسئولان البرزی به مقام شهدای فرهنگی

چون کار دلم ز زلف او ماند گره

اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد

مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) در دفتر امام جمعه یزد

برپایی دسته‌های عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در یزد

بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش الظلم

در کار جهان هنوز استاد نیم

رکابزنی مسیر مهریز تا مشهد با شعار ورزش و سلامتی، کتاب و دانایی

کشف پراید سرقتی در جاده طبس

سارقان کابل‌ های مترو بازداشت شدند

نوجوان 16 ساله در کوه‌ های قمصر مفقود شد

سورپرایز جذاب آب‌ و هوایی برای هفته آینده

راز تکامل پستانداران برای پرواز فاش شد!

کمک بشردوستانه چین به هلال‌احمر افغانستان

برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در یزد+فیلم

تشییع باشکوه پیکر مطهر شهید گمنام در اشکذر

تشییع پیکر شهید گمنام تازه تقحص شده دفاع مقدس در یزد

هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود

سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان

خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد

سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد رونمایی شد

تحول ساختاری در فرایند حمل‌ و نقل کالا در استان یزد

سند اراضی فرودگاه شهید صدوقی یزد صادر شد

اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند

سخنان جالب نویسنده کتاب نیک سرشت

فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود

خسارت سنگین آتش‌ سوزی ‌در شفت

ماجرای کلیپ جنجالی یک عروس 14ساله در اینستاگرام

نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو

تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در خصوص فضای مجازی

اوقات شرعی شنبه 15 اردیبهشت در یزد

دارالعباده سراسر ماتم وعزا در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)

در بخش مجازی نمایشگاه کتاب 1403 چه خبر است؟

تولید باتری لیتیوم یون با کاربرد در خودرو و موتورهای برق در کشور

تمدید مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد

ماجرای جان باختن پدیده کنکور در ویلای شخصی

بارش‌ ها یک سد دیگر در ایران را سرریز کرد

داستانک/ روانی تربیت نکنید!